Blog

Házi müzliszelet

2022.07.27 10:21
Házi müzliszelet

Ezt a házilag készített müzliszeletet nyugodt szívvel becsomagolhatjátok tízóraira a gyerkőcöknek is, vagy akár vihetik magukkal a nyári táborba nasinak, mert egészséges, ráadásul imádni fogják, és nem utolsó sorban neked is tökéletes reggeli lesz a nyüzsisebb hétköznapokon.

Ráadásul a legjobb az egészben, hogy mindenki a kedvenc ízeit pakolhatja bele, így biztos a siker!

Hozzávalók a mi kedvenceinkkel! Kattints az összetevőkre és meg is vásárolhatod őket!

40 g hámozott földimogyoró

40 g mandula

30 g törökmogyoró felvágva

30 g kókuszchips

130 g méz

25 g liofilizált áfonya

25 g liofilizált banán

100 g zabpehely

30 g quinoapehely

60 g mandulaliszt

Egy olaj- és zsíradékmentes serpenyőben lepirítjuk tetszés szerint a mogyorót, mandulát, tökmagot és szezámmagot. Közben egy másik edényben langyosítjuk a mézet, erre azért van szükség, hogy kissé folyósabbá tegyük. (Ha nem fogyasztasz ilyen jellegű édesítőt, akkor szelet formában ezt a müzlit nem tudod elkészíteni. Használj ízlés szerint a méz helyett egy kis vízzel higított steviát, és kiváló granolát tudsz készíteni magadnak.)

Mikor lepirultak a magok, egy tálba rakjuk őket, hozzáadjuk a liofilizált gyümölcsöt (tetszés szerint banánt, vörös áfonyát, szedret, mandarint) a zabpelyhet, és a mandulalisztet. Hozzácsorgatjuk a meleg mézet, majd jól összekeverjük. Utolsó lépésként egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk a masszát, egyenletesre simítjuk a felszínét és 180 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Miután kivettük a sütőből megvárjuk amíg kihűl és egy éles késsel felszeleteljük. Alufóliába vagy zacskóba csomagolva kiválóan szállítható.