Törökmogyoró 100g
Törökmogyoró 100g
799 Ft

Törökmogyoró 100g

A törökmogyoró értékes zsírsavainak, vitaminjainak és ásványi anyagainak köszönhetően kifejezetten egészséges. Egyszeresen telítetlen olajsavban gazdag, amely esszenciális zsírsav, a szervezet nem képes az előállítására, csak táplálkozással tudjuk bejuttatni. 

799 Ft
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Részletek

Kedvezően hat a vérzsír profiljára, linolsavja ugyanis csökkenti az LDL ("rossz") koleszterin, valamint növeli a HDL ("jó") koleszterin szintjét, ezáltal hozzájárul a szív és érrendszeri kockázat csökkenéséhez, különösen a koszorúér betegségek és a stroke megelőzéséhez.

A törökmogyoró gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és számos egészségtámogató fitokemikáliákban, melyek együttesen védelmet nyújtanak a krónikus és daganatos betegségek ellen.

Folsav tartalma kimagaslik az olajos magvak közül, amely vitamin többek között az aminosavak és nukleinsavak anyagcseréjében nélkülözhetetlen. Fontos szerepet játszik a vérképzésben, hiányában vérszegénység, feledékenység, depresszió, aluszékonyság alakulhat ki. Terhesség során kifejezetten fontos a megfelelő mennyiségű bevitele, részt vesz ugyanis a magzat velőcsőzáródási rendellenességeinek megelőzésében. 

 

A folsavon (B9-vitamin) kívül egyéb B-vitaminokat is tartalmaz a törökmogyoró, melyek az idegrendszer védelméhez és az anyagcsere megfelelő működéséhez járulnak hozzá.

 

A törökmogyoró kiváló forrás az E-vitaminnak is. Ez, a tokoferolként is ismert, zsírban oldódó vitamin antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Meggátolja, hogy a többszörösen telítetlen zsírsavakból túlzott mértékben keletkezzenek szabadgyökök. Ezen kívül fontos szerepe van az öregedés késleltetésében, a sejthártya védelmében, valamint az immunrendszer erősítésében. 

Ásványi anyagok közül kiemelkedik mangán, kálium, kalcium, réz, vas, magnézium, cink és szelén tartalma. A réz és magnézium egy antioxidáns tulajdonságú enzimnek, a szuperoxid-dizmutáznak a kofaktora (olyan szerves molekula vagy fémion, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy enzim kifejtse hatását).

 

 


Összetevők: 100 % mogyoró

Száraz,hűvös helyen tárolandó!

Származási hely: EU

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2793kj/677kcal
Zsír: 63g
amelyből telített zsírsavak: 4,51g
Szénhidrát: 6g
amelyből cukrok: 3,7g
Fehérje: 17g
Élelmi rost: 8,9g
Só: 0,005g

 

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük, az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Ügyfélszolgálatunkon!

Hasonló termékek