Zabpehely 500 g
Zabpehely 500 g
399 Ft

Zabpehely 500 g

A zabpehely remek szénhidrátforrás, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, magas a rosttartalma és még finom is. Érdemes akár napi szinten is fogyasztani, kitűnő választás laktató és egészséges reggelinek, ami egész délelőttre feltölt energiával.

 

Nyomokban glutént tartalmazhat!

399 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

Leírás



A zab a perjefélék családjába tartozó növény, ami Ázsiában és Európában őshonos. Egyes feltételezések szerint Európába a lovas népek, köztük a magyarok ősei hozhatták magukkal ezt a haszonnövényt. Észak-Európa zordabb éghajlatán is terem, így az itt élő népeknek is hasznos eledele és takarmánynövénye volt, számos kelta és germán sírban találtak bizonyítékot. Főként állati takarmánynak használták, de főztek belőle sört, kását, lisztjéből pedig kenyeret. A diétázók és egészséges életmódot követők között egyre nagyobb népszerűségnek örvend remek beltartalmi értékeinek köszönhetően. A zabot feldolgozása során bár hántolják, az értékes csíra és a korpa rész nem kerül eltávolításra, ennek köszönhető a többi gabonához képest kiemelkedő rost, vitamin- és ásványianyag-tartalma.



A zab és a gluténérzékenység: a zab avenin fehérjét tartalmaz, ami a búza gluténjéhez hasonló, azonban a betegek többségénél nem váltja ki az autoimmun reakciót. A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható zab a betakarítás és feldolgozás során keresztszennyezés hatására válik glutén tartalmúvá. Fontos tehát, hogy súlyos gluténérzékenység esetén, csakis garantáltan gluténmentes zab termékeket vásároljanak!



Zabpehely felhasználási javaslat



A zabpehelyből remek reggeli müzli vagy turmix készíthető. Pár perc főzéssel zabkása, vagy áztatott, úgynevezett „overnight” zabkását csinálhatunk belőle. Emellett többféle módon felhasználható kekszek, sütemények tésztájában. Enyhén pirítható, így salátákhoz, reform panírokhoz is kiváló lehet.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: zabpehely

Származási hely: EU


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1566 kJ / 372 kcal
- Zsír: 7 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,3 g
- Szénhidrát: 59 g
- amelyből cukor: 1 g
- Fehérje: 13 g
- Rost: 19 g
- Só: - g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!

Hasonló termékek