Blog

Karácsonyi ajándék ötletek (diy)

2021.04.20 13:19
Karácsonyi ajándék ötletek (diy)

Nyakunkon a karácsony, ezzel együtt az ajándékok beszerzésének idejére is egyre kevesebb időnk maradt. A tökéletes ajándék megtalálása nem egyszerű feladat, sok esetben igazi gondolatolvasói képességeket igényelne, amivel azért kevesen rendelkezünk. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek újra a kézzel készült (diy) ajándékok, hiszen talán ezek fejezik ki legjobban az igazi törődést, valamint a rohanó hétköznapokból picit kilépve, ajándékok készítésével eltöltött idő tökéletes lelki ráhangolódás az ünnepekere. Ehhez hoztunk most pár ajándék ötletet, amik igazán mutatósak, praktikusak, elkészítésük mégis egyszerű és a legjobb, hogy mindegyik ehető :D...Úgyhogy karácsonyi zenét izzítani és ajándék készítésre fel!

 

1. Fűszerolaj




https://www.balancefood.hu/custom/balancefood/image/data/f%C5%B1szerolaj.jpg



A házi fűszerolaj igazán praktikus, mégis személyes ajándék, ráadásul egy csinos olajos üveggel kombinálva kifejezetten elegáns ajándék is tud lenni. Elkészítése végtelenül egyszerű, hiszen nincs másra szükség, csak egy jó minőségű olajra, némi fűszerre, valamint egy tároló üvegre. A házi fűszerolaj előnye, hogy a fűszerezést teljesen személyre szabottan tudod elkészíteni, így akár készíthetsz férfiasabb, csípős-fokhagymás változatot, kifinomultabb zöldfűszeres variációt, vagy akár egyedi (pl. provance-i levendulás, vagy keleti fűszerezésű) ízesítést is a célszemély ízlésétől függően. A kiválasztott megtisztított fűszereket (ezek lehetnek frissek és szárítottak is) helyezd a tartó üvegbe, majd öntsd fel jó minőségű olajjal. Az üveg mellé párosíthatsz egy kézzel írt felhasználási javaslatot  és pár kedves gondolatot tartalmazó cédulát. Érdemes pár héttel ajándékozás előtt elkészíteni, hogy jobban összeérjenek az ízek addig.



Webáruházunkban többféle, prémium minőségű hidegen sajtolt olaj közül választhatsz, így biztosan megtalálod az ízlésednek megfelelőt. 



 



2. Trüffel golyó (laktóz és cukormentes)




https://www.balancefood.hu/custom/balancefood/image/data/tr%C3%BCffel%20bonbon.jpgMindenkinek van legalább egy (de inkább több), csokifüggő ismerőse. Számukra tökéletes ajándék egy dobozka általad készített, mennyei csoki trüffel. Ahhoz, hogy igazán finom legyen a végeredmény fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat válassz, és egy jó receptre is szükséged lesz ;) Szerencsére nálunk mindkettőt megtalálhatod!



               



 



 



 



 



Trüffel golyó (laktóz és cukormentes) recept:




 

 

 

    • opcionális: 1 teáskanál rum (ez ízlés szerint el is hagyható)

 

 




Gőz felett olvasszuk meg az összetördelt csokoládét, majd ha már folyékony, adjuk hozzá a kókuszkrémet és a kókuszvajat is. Alaposan keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe pár órára amíg formázható állagúra dermed (kb. 2-3 óra). Ezután enyhén nedves kézzel formázzunk golyókat belőle, amiket ízlés szerint forgassunk kakaóporba vagy mandulalisztbe (de akár durvára tört dióba, vagy kókuszreszelékbe). Csomagoljuk őket kisebb sütis dobozba, majd az ajándékozásig helyezzük biztonságba :)



 



3. Házi készítésű BBQ fűszerkeverék




https://www.balancefood.hu/custom/balancefood/image/data/f%C5%B1szerkever%C3%A9k.jpgMinden baráti társaságban, vagy családban létezik az a férfi, akit nyáron általában a grillrács mellett találunk, kezében egy húsvillával. Készíts számára saját fűszerkeveréket, töltsd kézi fűszerőrlőbe, a siker garantáltan nem marad el! A házi fűszerkeverékhez használj durva szemű rózsaszín himalája sót (granulátum), valamint egész szemes fűszereket, ezzel mind külsőleg, mind ízeiben prémium kategóriás fűszerkeveréket alkothatsz.



  Webshopunkban szuper áron szerezheted be a Himalája só granulátumot!



 



 



 



4. Házi mogyorókrém (cukor, pálmaolaj és tejmentes)




https://www.balancefood.hu/custom/balancefood/image/data/h%C3%A1zi%20mogyor%C3%B3kr%C3%A9m.jpgTökéletes ajándék gyerekes családba, hiszen melyik gyerkőc ne szeretné a mogyorókrémet, viszont sok egészségtudatos anyuka teszi tiltólistára a bolti verziót a benne található temérdek cukor miatt. Íme egy szuper recept, hogyan készítsd el mentes verzióban kedvenc mogyorókrémedet.



 



 



 



 



 



Házi mogyorókrém (cukor, pálmaolaj és tejmentes) recept:




 

 

 

 




A törökmogyorót kb 4-5 perc alatt pirítsd meg egy serpenyőben annyira, hogy épp egy picit kezdjen el barnulni, és kellemes mogyoró illatot érezz. Ezután borítsd egy tiszta konyharuhára, majd alaposan dörzsöld át vele, hogy lejöjjön a vékony, külső héj rész, majd hagyd kihűlni. Ezután tedd késes aprítóba, majd addig aprítsd, míg szinte lisztes állagot nem kapsz. Tedd hozzá a többi alapanyagot is, sóból és eritritből érdemes először kevesebbet tenni, majd ízlés szerint adagolni még. Keverd tovább az aprító géppel most már az összes alapanyagot addig, amíg kellemes, krémes állagot nem kapsz. Érdemes többször átkeverni, hogy minél alaposabban elkeveredjenek az összetevők, és minél simább eredményt érj el! Ha elkészültél tedd egy csatos üvegbe, és mehet a hűtőbe, majd pedig a fa alá ;)



 



Reméljük tudtunk segíteni a karácsonyi hajrában pár ajándék ötlettel! Kellemes ünnepi készülődést kívánunk mindenkinek!