Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Eritrit porcukor 500 g

Ár:
975 Ft
Az eritrit egy természetes cukoralkohol, ami nagyon kevés energiát szolgáltat. Glikémiás indexe 0, nem növeli a vércukorszintet és nem vált ki inzulinválaszt, így  diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják. Por formában kiválóan alkalmas sütemények díszítésére, valamint hideg krémek és italok esetén is célszerű választás a gyorsabb oldódásnak köszönhetően.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Leírás

Az eritrit természetes formában, kis mennyiségben megtalálható gombákban, szőlőben, dinnyében, körtében, valamint különböző, erjesztéssel készült ételekben. Az iparban ma mikrobiológiai és kémiai folyamtok révén állítják elő. 1848-ban John Stenhouse, brit kémikus fedezte fel friss és erjesztett gyümölcsökben. 1990 óta a japán élelmiszeriparban használják cukorkák, csokoládék, gyümölcszselék és lekvárok, italok valamint egyéb termékekben cukor helyettesítésére. 1997-ben, az USA-ban is engedélyezték használatát, majd 2001-ben teljesen biztonságosnak nyilvánították. Európában 2003 óta van forgalomban.

Élelmiszeriparban édes íz kialakításán kívül stabilizátorként használják vízmegkötő képessége révén, alkalmazzák hordozóanyagként, sűrítőanyagként, íz- és pH érték stabilizálásra. Élelmiszeripari kódja E-968.

Szervezetre gyakorolt hatása

Glikémiás indexe 0, nem növeli a vércukorszintet és nem vált ki inzulinválaszt, így  diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják. Nagy része a vékonybélben gyorsan felszívódik, majd több mint 90 %-a 24 órán belül változatlanul távozik a szervezetből. Nagyobb mennyiség egyszeri elfogyasztása puffasztó, hashajtó hatást válthat ki! A szájban található baktériumok nem képesek hasznosítani, így nem okoz fogszuvasodást. Fogyasztása candida diéta esetén is javasolt, mivel gátolja a gombák szaporodását.

Felhasználási javaslat

Állagának és ízének köszönhetően a kristálycukorhoz hasonló módon, változatosan felhasználható italokban, lekvárokban, különböző desszertek készítése során. Édesítőereje 60-80%-a a kristálycukorénak, így ugyanolyan édes íz eléréséhez több mennyiségre van szükség. Íze édes, hűsítű hatású. 160°C felett veszít édes ízéből. Nem karamellizálódik. Mivel gátolja a gombák szaporodását, így kelt tészták készítésére nem alkalmas. Por formában kiválóan alkalmas sütemények díszítésére, valamint hideg krémek és italok esetén is célszerű választás a gyorsabb oldódásnak köszönhetően.

Paraméterek

Nettó tömeg 500 g
Összetevők por eritrit (eritritol)
Glikémiás index
Átlagos tápérték 100 g termékben
- Energia 0,8 kJ / 0,2 kcal
- Zsír 0,0 g
- amelyből telített zsírsavak 0,0 g
- Szénhidrát 99,9 g
- amelyből cukor 0,0 g
- amelyből poliolok 99,9 g
- Fehérje 0,0 g
- Rost 0,0 g
- Só 0,0 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő