Chia mag 500g
Chia mag 500g
1 599 Ft

Chia mag 500g

A chia mag a manapság sokat hallott „superfood” élelmiszerek egyike. Ezt a megnevezést rendkívüli beltartalmi értékeinek köszönheti, ami miatt kiemelkedik a legtöbb élelmiszer közül. Vastartalma, kálcium-tartalma, esszenciális aminosav tartalma, többszörösen telített zsírsav tartalma valamint antioxidáns tartalma mind kiemelkedő. Értékes növényi fehérje forrásként a vegetáriánus és vegán konyhában is fontos szerepe van.


A chia mag (aztékzsályamag – Salvia hispanica) napi maximális beviteli mennyisége 15 g lehet!

1 599 Ft
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
Részletek

Leírás



A Mexikóból származó azték zsálya magja - ismertebb nevén chia mag – a maják és az inkák fontos élelmiszere volt már több ezer évvel ezelőtt is. A spanyol hódítások során került Európába, bár az idők folyamán feledésbe merült. Napjainkban világszerte népszerűségnek örvendenek az apró fekete magocskák.



Chia mag felhasználási javaslat



A chia magot fogyasztás előtt legalább 10 percet ajánlott áztatni. Fogyaszthatjuk a pudingként, zabkásába, müzlikbe keverve. Adhatjuk turmixhoz,gyümölcspürékhez sűrítésére, házi készítésű energia szeletbe. Tojás helyettesítésére is kiváló lehet, az arra érzékenyek számára: 1 db tojás kiváltásához 1 evőkanál chia töretet 3 evőkanál vízzel kell elkeverni, állni hagyni, majd keverjük hozzá tésztához, fasírthoz stb.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: chia mag (aztékzsályamag – Salvia hispanica)

Származási hely: Argentína

A chia mag (aztékzsályamag – Salvia hispanica) napi maximális beviteli mennyisége 15 g lehet!


Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia 1705 kJ/ 413 kcal
Zsír:31 g
amelyből telített zsírsavak 3,3 g
Szénhidrát: 2g
amelyből cukrok 0g
Rost 20 g
Fehérje 20 g
Só 0.04 g


A tápérték adatok tájékoztatás jellegűek!




Hasonló termékek