Blog

Mandulás zabpelyhes keksz

2021.04.20 13:02
Mandulás zabpelyhes keksz

Véleményünk szerint amiben mandula van, az lehetetlen, hogy ne legyen finom, erre újabb bizonyíték ez mandulás zabpelyhes keksz, ami gluténmentes, tejmentes, cukormentes és még tojás mentes is. Tökéletes tízórai, uzsira, kávé vagy tea mellé. A recept alaprecept, tehát kedvetekre tovább ízesíthetitek aszalt gyümölcsökkel, csokival, magvakkal vagy bármivel amit megkívántok ;)

Hozzávalók (12 db kekszhez):




 

 

 

    •  3 ek víz

 

 

    •  1 db banán

 

    •  1 nagy csipet fahéj




Elkészítés



1. A banánt hámozzátok meg, majd törjétek pépesre villával, adjátok hozzá a lenmagpelyhet és a vizet, keverjétek alaposan össze, majd hagyjátok picit állni.

2. Addig mérjétek ki a többi hozzávalót, majd a zabpehely kivételével mindent adjatok a banános masszához és keverjétek össze alaposan.

3. Végül a zabpelyhet is adjátok hozzá, de ezt csak apránként keverjétek hozzá, a banán méretétől függően lehet kevesebb is elég lesz belőle. Akkor lesz tökéletes az állaga, ha kézzel könnyen formázható, de nem tapad a kezünkhöz.

4. Formázzatok kis golyókat a tésztából, tegyétek őket sütő papírral bélelt tepsibe, majd a kezetekkel vagy egy kanál segítségével lapítsátok őket keksz formára.

5. 180 ℃ -on 15 perc alatt sütöttük készre őket légkeveréses sütőben. Első alkalommal jobban figyeljetek a sütésre, mert eltérő készülékekben némileg eltérhet a pontos sütési idő.



Jó étvágyat :)