Blog

Sült csirkemell bulgurral és friss salátával

2021.04.20 12:27
Sült csirkemell bulgurral és friss salátával

A jó közérzet és az egészség egyik elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott táplálkozás. Sokszor úgy gondoljuk, hogy a diétás, reform ételek lemondással járnak, esetleg elkészítésük  túl bonyolult, vagy drága összetevők sora kell az elkészítéshez! Szerencsére ez nem igaz. ;)

Most egy gyors és egyszerű fogást hoztunk Nektek, amit bármikor összedobhattok, ha egy tápláló ebédre vagy egy könnyed vacsira vágytok. Megfelelő arányban tartalmazza a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat, mégis finom, az alapanyagok pedig egyszerűen beszerezhetőek és olcsóak!

A csirkemell és saláta párosítása ismerős lehet minden diétázó számára, mi ezt a klasszikus párost bulgur körettel társítottuk. A bulgur kiváló étel, hiszen a durumbúza értékes korpa és csíra részét is tartalmazza, így bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban (főleg B-vitamin tartalma és vas tartalma megemlítendő). Kalóriatartalma megegyezik a rizsével, glikémiás indexe azonban fele annyi, így kevésbé emeli meg a vércukorszintet. Emellett nagyon finom és gyorsan elkészül, mi ezért is szeretjük. :)

 



Hozzávalók:




    • csirkemell

 

    • vöröshagyma

 

 

    • fejes saláta

 

    • sárgarépa

 




Elkészítés:



1. A hagymát vágjuk szeletekre és a hússal együtt tegyük egy serpenyőbe. Öntsünk hozzá egy kevés olajat, vizet és sózzuk is meg, majd kezdjük el párolni és ha elfőtte a levét, kezdjük el sütni. Ha nem puhul a hús, akkor mindig adjunk hozzá egy kis vizet. A legvégén pirítsuk meg egy kicsit a csirkemellet.



2. A bulgurt tegyük bele egy lábasba és kezdjük el felhevíteni. Sózzuk meg, majd kétszer annyi meleg vagy forrásban lévő vizet adjunk hozzá. Főzzük készre. 



3. A fejes salátát mossuk meg és tépjünk le egy pár levelet. Vágjuk csíkokra. A répát hámozzuk meg, majd egy kis lyukú reszelő segítségével reszeljük le apró darabokra. Ezt az egyveleget forgassuk össze. Tálalásnál figyeljünk a megfelelő arányokra az egészséges és jó táplálkozás érdekében!



Jó étvágyat kívánunk :)



TIPP: salátádat feldobhatod bármilyen hidegen sajtolt olajjal. Ezek az olajok értékes zsírsavakat tartalmaznak, ráadásul remek ízt kölcsönöznek a salátának. Válogass prémium minűségű hidegen sajtolt olajaink közül!