Bulgur 500 g
Bulgur 500 g
499 Ft

Bulgur 500 g

A bulgur már több évezrede az emberiség egyik alapvető tápláléka, igaz hazánkban csak az elmúlt évtizedben lett felkapott. A durumbúza töretéből készült bulgur remek beltartalmi értékeivel, könnyű és változatos felhasználási módjainak köszönhetően az Ön konyhájának is kedvence lehet.


A durumbúza glutént tartalmaz, így fogyasztása glutén érzékenyek számára nem javasolt!

499 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Leírás



Az elmúlt években hazánkban is egyre népszerűbb ez a sokrétűen felhasználható, tápanyagokban gazdag gabonaköret, ami egyébként igen ősi eledelnek számít. Indiában és a Közel-Keleten, főleg a török konyhában a mindennapi gasztronómia fontos alapanyaga. Emellett igen népszerű a mediterrán országokban is. 


A bulgur nem más, mint a durumbúza egy jellegzetes változata. Ahhoz, hogy a hagyományos búzaszemből bulgur legyen, a búzaszemeket még a teljes beérést megelőzően betakarítják, majd hántolják, ezután előpárolják, végül szárítják, majd pedig típustól függően aprítják. Típusát tekintve a darától egészen az egész szemes verzióig találkozhatunk vele, emellett létezik sötét és világos változata is.


 


A durumbúza glutént tartalmaz, így fogyasztása glutén érzékenyek számára nem javasolt!


 


Bulgur felhasználási javaslat



Rendkívül könnyen elkészíthető, apróbb szemű változatát elég forrázni, a nagyobb szemű bulgur pedig pár perc főzéssel készíthető el. Ha nem pergős szemű, hanem kása állagot szeretnék elérni, akkor kétszeres mennyiségű forró folyadékban 30 percig érdemes áztatni. Változatos ételek készíthetőek belőle. Tökéletes saláták alapanyagának, erre példa a libanoni tabbouleh. Remekül helyettesíti a rizst bármilyen magyaros ételben, így lehet akár köret, akár töltelék is. Semleges  ízének köszönhetően könnyen fűszerezhető, így akár desszertek is készíthetőek belőle.







Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: bulgur töret, nagyszemű

Származási hely: Törökország


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1468 kJ / 351 kcal
- Zsír: 1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
- Szénhidrát: 65 g
- amelyből cukor: 0,9g
- Rost: 16
- Fehérje: 10 g
- Só: 0 g

Tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek