Paleo Világos Kenyérliszt 400 g
Paleo Világos Kenyérliszt 400 g
749 Ft

Paleo Világos Kenyérliszt 400 g

A Balance Food saját fejlesztésű paleo és gluténmentes lisztkeverék család tagja a Balance Food Paleo Világos Kenyérliszt. Használatával gyorsan és könnyedén készíthet otthon garantáltan tej és gluténmentes, paleo kenyeret és egyéb paleo pékárukat. 
749 Ft
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
Részletek

Leírás



Paleo és gluténmentes diéta esetén sokan szembesülnek azzal, hogy igazi kihívássá válik a hagyományos kenyerek, pékáruk, sütemények és egyéb ételek elkészítése paleolit alapanyagokkal. A búzaliszt elhagyásával sokszor a legegyszerűbb étel elkészítése is kudarcba fullad, hiszen a paleo lisztek és alapanygok viselkedése nagyban eltér a búzaliszttől. A különböző, paleo diétában megengedett alapanyagok megfelelő arányú kombinálásával szerencsére kiváló ízű és állagú végeredményt kaphatunk, azonban ezen receptúrák kialakítása hosszadalmas és sokszor sikertelen folyamat. A Balance Food Paleo lisztkeverék termékcsalád megalkotásával szerettünk volna segíteni a kezdő és haladó paleosoknak és reform módon élőknek, hogy termékeink használatával garantált legyen a konyhai siker!



Próbálja ki Ön is Paleo Világos Kenyérliszt keverékünket paleo kenyerek, kiflik, zsemlék, baguettek és egyéb pékáruk sütéséhez!



Balance Food Paleo Világos Kenyérliszt felhasználási javaslat



Hozzávalók 430g-os paleo kenyérhez:





A tojásokat felverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, a citromlevet és a vizet. A paleo lisztkeverékhez hozzáadjuk a sót, majd ezt a keveréket fokozatosan adagoljuk a korábban összekevert folyékony összetevőkhöz. Az így kialakuló tésztát összegyúrjuk, 15 percig pihentetjük, majd lisztezett felületen formázzuk. A tetejét megkenjük kókuszolajjal, ezt követően kezdetben 200°C-os  (előmelegített) hőlégkeveréses sütőben 35 percig, majd további 25 percig, 180°C-on sütjük. Hagyományos sütőben 10 °C-on magasabb hőmérséklet javasolt. Miután kihűlt szeletelhetjük.





 


Nettó tömeg: 400 g

Összetevők: tápiókakeményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, nyílgyökérliszt, citromsav, szódabikarbóna

Származási hely: EU

Tárolás száraz, hűvös helyen

Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1292 kJ / 309 kcal
- Zsír: 3,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
- Szénhidrát: 45,6 g
- amelyből cukor: 0,96 g
- Fehérje: 1,35 g
- Rost: 48,4 g
- Só: 1,24 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek