Parajdi Só 1000 g / 1 kg
Parajdi Só 1000 g / 1 kg
349 Ft

Parajdi Só 1000 g / 1 kg

A só az emberi szervezet fontos részét képezi, amit megfelelő mennyiségben és minőségben kell pótolnunk. Érdemes szervezetünk só szükségletét természetes, magas ásványi anyag tartalommal rendelkező sókkal pótolni, amire tökéletes választás a parajdi só.

349 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Részletek

Leírás



Az Erdélyben, Parajd település közelében található parajdi sóbányában az ókori rómaiakig vezethető vissza a sóbányászat. A bánya több száz évig volt a magyar és erdélyi királyok tulajdonában, így történelmünk részét is képezi. A 15. századtól „székely só” elnevezéssel is illetik a parajdi sót, ami munkát és megélhetést biztosít a „Sóvidéken” lakóknak még napjainkban is. A parajdi sóbarlangok Európa egyik legnagyobb sótartalékát jelentik, több száz évre elegendő só mennyiség található még kb. 2700 m mélyen található sórétegben. A só természetes, védett formában található a mélyben, elzárva a környezet káros hatásaitól. Bányászata és feldolgozása a mai napig mechanikus eszközökkel történik, a sót nem tisztítják, fehérítik, finomítják ipari eljárásokkal, nem keverik adalékanyagokkal, ennek köszönheti magas ásványi anyag tartalmát és jótékony hatását. Mivel Erdélyből érkezik, a szállítással járó környezetszennyezés mértéke a parajdi só esetén a legkisebb, így környezetvédelmi szempontból is megfontolandó választás. A parajdi só több féle ásványi anyagot és nyomelemeket tartalmaz, ami főként az őstengeri iszap maradványoknak tulajdonítható. Ez okozza a só jellegzetes, szürkés árnyalatát.



Parajdi só felhasználási javaslat



Általánosan használhatjuk sütés és főzés során ízesítésre, íze a hagyományos asztali sóhoz képest zamatosabb, intenzívebb. A Magyar Gasztronómiai Egyesület a parajdi sót aranyszalag díjjal jutalmazta, mint kiemelkedő gasztronómiai terméket, majd a Bocuse d’Or, lyoni szakács világbajnoskágon a magyar csapat is parajdi sóval főzött.   Fürdősóként alkalmazva hatásos a reumás, ízületi- és izomfájdalmak enyhítésében, valamint különböző bőrmegbetegedések csillapításában. Visszaállítja a bőr megfelelő pH értékét, segíti a bőr hidratációját. Lábfürdőként a gombás megbetegedések megelőzésére, kezelésére is alkalmazhatjuk. Öblögetéssel a fogak és az íny egészségét is segít megőrizni, mivel hatékonyan fertőtleníti a szájat.




Nettó tömeg: 1000 g

Összetevők: parajdi só

Származási hely: Románia


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: - kJ / - kcal
- Zsír: - g
- amelyből telített zsírsavak: - g
- Szénhidrát: - g
- amelyből cukor: - g
- Fehérje: - g
- Rost: - g
- Só: - g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!

Hasonló termékek