Reform Ropogós Kenyérliszt 540 g (gluténmentes lisztkeverék)
Reform Ropogós Kenyérliszt 540 g (gluténmentes lisztkeverék)
899 Ft

Reform Ropogós Kenyérliszt 540 g (gluténmentes lisztkeverék)

A Balance Food saját fejlesztésű gluténmentes lisztkeverék család tagja a Balance Food Reform Ropogós Kenyérliszt. Használatával gyorsan és könnyedén készíthet otthon garantáltan gluténmentes, ropogós kérgű, rusztikus házikenyeret, kiflit, zsemlét és egyéb pékárut. 
899 Ft
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Részletek

Leírás



Gluténmentes diéta esetén sokan szembesülnek azzal, hogy igazi kihívássá válik a hagyományos kenyerek, pékáruk, sütemények és egyéb ételek elkészítése gluténmentes verzióban. A búzaliszt elhagyásával sokszor a legegyszerűbb étel elkészítése is kudarcba fullad, hiszen a gluténmentes lisztek és alapanygok viselkedése nagyban eltér a búzaliszttől. A különböző gluténmentes alapanyagok megfelelő arányú kombinálásával szerencsére kiváló ízű és állagú végeredményt kaphatunk, azonban ezen receptúrák kialakítása hosszadalmas és sokszor sikertelen folyamat. A Balance Food Reform gluténmentes lisztkeverék termékcsalád megalkotásával szerettünk volna segíteni a kezdő és haladó gluténérzékenyeknek és reform módon élőknek, hogy termékeink használatával garantált legyen a konyhai siker!



Próbálja ki Ön is Reform Ropogós Kenyérliszt keverékünket gluténmentes, rusztikusan  ropogós kérgű kenyerek és egyéb pékáruk készítéséhez!



Balance Food Reform Ropogós Kenyérliszt (gluténmentes lisztkeverék) felhasználási javaslat



Hozzávalók 500g-os kenyérhez




    • 270g Balance Food Ropogós Kenyérliszt

 

    • 45 ml friss citromlé

 

    • 295 ml langyos víz

 




A citromlevet összekeverjük a vízzel, majd fokozatosan hozzáadjuk a gluténmentes lisztkeveréket és a sót. A tésztát 4-5 percig dagasztjuk, majd 15 percig pihentetjük, mielőtt lisztezett felületen formázzuk. Ezt követően a tetejét megkenjük kókuszolajjal, majd előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 70 percig sütjük. Kezdetben 200 °C -on 50 percig, majd pedig 180 °C -on további 20 percig. Hagyományos sütőben 10 °C-kal magasabb hőmérséklet javasolt. Miután kihűlt szeletelhetjük.



 



 





 


Nettó tömeg: 540 g

Összetevők: kölesliszt, hajdinaliszt, teffmagliszt, tápiókakeményítő, bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt, citromsav, szódabikarbóna

Származási hely: EU

Tárolás száraz, hűvös helyen

 

Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék alapanyaga alapvetően gluténmentes, azonban a csomagolás, nem 100%-ban gluténmentes üzemben történik, ezért előfordulhat glutén szennyezettség.

 



Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1404 kJ / 333 kcal
- Zsír: 2,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
- Szénhidrát: 60,8 g
- amelyből cukor: 2,24 g
- Fehérje: 8,13 g
- Rost: 18,4 g
- Só: 0,03 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!

Hasonló termékek