Lenmagliszt 250 g
Lenmagliszt 250 g
259 Ft

Lenmagliszt 250 g

A lenmagliszt remek alternatíva a fehérliszt kiváltására, hiszen számos értékes tápanyag természetes forrása. Bátran alkalmazhatjuk többféle diéta esetén is, hiszen gluténmentes, IR barát, ráadásul paleo étrendben is megengedett liszt féle.
259 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Részletek

Leírás



A lenmag az egyik legősibb kultúrnövényünk, amit már a kőkorban is hasznosítottak, értékes olaját és lisztjét is kinyerték, melyet élelmezési célokra használtak fel. Több nemzet ősi táplálékainak és vallási szokásainak is részét képezte, valamint gyógynövényként is számon tartották.



A lenmagliszt előállításához a lenmagból hidegsajltolással kinyerik rendkívül értékes olaját, majd a fenmaradt lenmagpelletet nagy teljesítményű őrlőgépekkel őrlik lisztté. A lenmagliszt is bővelkedik értékes rostokban, omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, valamint ásványi anyagokban és nyomelemekben, vitaminokban. Szénhidráttartalma igen alacsony (9g / 100g), a szénhidrátok felszívódásuk szerint a nem számolós kategóriába tartoznak, így szénhidrátszegény, vagy 160 grammos diétában is alkalmazható.



Lenmagliszt felhasználási javaslat



A lenmaglisztet felhasználhatjuk fehérliszttel keverve, vagy más reform lisztekkel keverve gluténmentes, lowcarb és paleo kenyerek, péksütemények, sütemények, pizzák, muffinok stb. tésztájához. A vegán, valamint tojásmentes konyha egyik elengedhetetlen alapanyag, hiszen nyákanyagainak köszönhetően segít a tojás nélküli tészták állagának kialakításában.




Nettó tömeg: 250 g

Összetevők: lenmagliszt

Származási hely: EU

Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék alapanyaga alapvetően gluténmentes, azonban a csomagolás, nem 100%-ban gluténmentes üzemben történik, ezért előfordulhat glutén szennyezettség.


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1222 kJ / 294 kcal
- Zsír: 7,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,8 g
- Szénhidrát: 2,9 g
- amelyből cukor: 2,7 g
- Fehérje: 36,9 g
- Rost: 34,9 g
- Só: 0,15 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek