Citromsav 100 g
Citromsav 100 g
249 Ft

Citromsav 100 g

A citromsav egy természetes vegyület, amely szintetikus úton is előállítható. Élelmiszeripari adalékanyagként főleg savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint antioxidáns hatást növelő anyagként használják. Emellett remek természetbarát házi tisztítószerként is alkalmazható vízkő- és zsíroldásra.
249 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Részletek

Leírás



 A citromsavkör (energiatermelő anyagcsere folyamat) köztes termékeként a citromsav minden élő sejtben megtalálható, így az emberi szervezet is alakít át citromsavat. Különösen sok található a savanyú ízhatású gyümölcsökben és zöldségekben. Ipari felhasználásra szintetikus úton állítják elő. Élelmiszeripari adalékanyagként (E330) főleg ízesítésére alkalmazzák citrusos jellegű italokban és egyéb termékekben. Fokozza más vegyületek antioxidáns hatását, amely révén segít megőrizni számos élelmiszer aroma- és vitamintartalmát. Rövid ideig képes megakadályozni a gyümölcsök barnulását. Sütőiparban kenyerek és tészták javítására alkalmazzák. Gyakran keverik az aszkorbinsavval, de a citromsav és az aszkorbinsav két külön vegyület.



Citromsav felhasználási javaslat



Otthoni háztartásokban használhatjuk befőzéskor, lekvárok, szörpök, limonádék készítésekor savanyításra, színmegőrzésre. Házi kenyér sütésekor a kovászhoz keverve karakteresebb íz érhető el.



Otthonunk tisztán tartásában is nagy segítségünkre lehet. Környezetkímélő és olcsó megoldás vízkőoldásra, zsíroldásra. Bátran használjuk konyhai és fürdőszobai szaniterek, csempék, csapok, üvegfelületek tisztítására, fertőtlenítésére, vízkőoldásra. Hűtő és mikróhullámú sütő tisztítása során a tisztaságon kívül kellemes illatot is biztosít, szemben az ecettel. Alkalmazás után minden esetben tiszta vízzel töröljük át, mossuk át a tisztított felületet. Alkalmas kávéfőző, mosógép, vízforraló vízkőtelenítésére is. Alkalmazás után minden esetben tiszta vízzel töröljük át, öblítsük át a tisztított felületet.  Mosáshoz adagolva lágyítja a vizet, így puhábbá teszi a ruhákat, segít a folteltávolításban.




Nettó tömeg: 100 g

Összetevők: citromsav (E330)

Származási hely: EU
Hasonló termékek