Blog

Burgonyás - köleslisztes cipó

2021.04.20 14:55
Burgonyás - köleslisztes cipó

Ha szeretitek a különleges kenyereket, cipókat, akkor ez most a Ti receptetek! Diéta során sokszor halljuk, hogy teljesen el kell hagynunk a kenyerek és péksütemények fogyasztását, de szerencsére ez nem igaz! A kenyér évezredek óta az emberiség alap étele, tápláló és egészséges, ha azt a megfelelő alapanyagokból készítjük. Érdemes a fehér búzalisztes kenyeret lecserélni egyéb alternatívákra, teljes kiőrlésű, többféle gabonából készült változatokra, amik magas rosttartalommal, értékes vitaminokkal és tápanyagokkal rendelkeznek. 

Burgonyás - köleslisztes cipó receptünk azok számára is jó választás lehet, akik nem szeretnének órákig kenyérkészítéssel és sütéssel bajlódni, hiszen ezt a kenyeret nem kell dagasztani és keleszteni, így jóval gyorsabban elkészül, mint egy hagyományos kenyér. 

 



Burgonyás - köleslisztes cipó hozzávalói:






    • 500g burgonya 

 

 

    • 30g napraforgómag 

 

 

    • 40 g graham teljes kiőrlésű liszt 

 

    • 1 tk sütőpor 

 

    • 1 db tojás




Elkészítés:



1. A meghámozott, kockákra vágott krumplit rakjuk bele egy edénybe és annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje, sózzuk meg. Ha megfőtt, rakjuk hűvös helyre, hogy minél hamarabb kihűljön.



2. A  krumplit törjük, majd keverjük össze a kimért hozzávalókkal. A sütőport adjuk hozzá a legvégén, jól dolgozzuk össze, majd formáljuk belőle egy kis cipót. Egy tepsibe rakjunk sütőpapírt és helyezzük rá a megformált tésztát.



3. A tésztánkat 180°C-os sütőben kb. 60 perc alatt süssük készre. Ha elkészült vegyük ki és pihentessük egy picit.





Az elkészült kenyeret bármivel fogyaszthatjuk, egy egyszerű tükörtojással vagy akár egy rántottával is.

Fogyasszátok egészséggel!