Blog

Csokis banános muffin (gluténmentes, laktózmentes, cukormentes)

2021.04.20 14:52
Csokis banános muffin (gluténmentes, laktózmentes, cukormentes)

A muffin sütés szerintünk sosem megy ki a divatból. Egyrészt az elkészítése gyors és egyszerű, számtalan alapanyagból és ízvariácóban készíthetjük, az eredmény pedig nemcsak finom, de praktikus is. Elcsomagolva bárhova magunkkal vihetjük, így finom és tápláló nasi lehet suliban, munkában, vagy egy rohangálós napon útközben is. 

Most egy csokis banános muffin receptet hoztunk Nektek, ami gluténmentes, tejmentes, cukormentes, a benne lévő banán, zabpehelyliszt és zabpehely révén azonban értékes rostokban és tápanyagokban gazdag finomság, ami értékes energiát nyújt számunkra! 

Csokis banános muffin (gluténmentes, laktózmentes, cukormentes) hozzávalói (12 db-hoz):




    • 3 db banán

 

    • 2 db tojás

 

 

 

 

 

 

 

 

    • ízlés szerint 1-2 evőkanál édesítőszer, ha a banánok kevésbé érettek




Csokis banános muffin (gluténmentes, laktózmentes, cukormentes) elkésztése:



1. A banánokat törjük össze villával, majd tegyük hozzá a tojásokat és a kókuszolajat, és robotgép segítségével alaposan dolgozzuk össze a masszát.



2. Adjuk a banános masszához a lisztet, zabpelyhet, kakaóport, szódabikarbónát, sót, ha szükséges édesítőszert és alaposan keverjük össze. 



3. Az étcsokoládét vágjuk kis darabokra, és ezt is adjuk a banános muffin tésztájához.



4. Kanalazzuk papírral bélelt, vagy kókuszolajjal kikent muffin formába a tésztát, és 180°C-on kb.25 perc alatt készre sütjük.



A banánok miatt a kész muffin állaga lágyabb és krémesebb, mint egy hagyományos muffiné, ezt tűpróbánál vegyük figyelembe!



Jó sütést és jó étvágyat! :)