Blog

Diétás almás pite

2021.04.20 14:47
Diétás almás pite

Az almás pite igazi klasszikus! Tipikusan az a recept, amiből a legtöbb családnak megvan a saját, jól bevált és féltve őrzött receptje. Azonban a hagyományos almás pitét sokan száműzni kényszerülnek étrendjükből, valamilyen táplálkozási allergia, vagy életmód esetén. Szerencsére ma már nem kell lemondanunk ilyen esetekben sem régi kedvenceinkről, hiszen reform alapanyagokkal szempillantás alatt isteni diétás almás pite készíthető. Próbáljátok ki, akár még ma, hiszen nem csak hihetetlenül finom, de nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

 

Hozzávalók:




 

 

 

 

    • 110 g almapüré (cukormentes)

 

    • 300 g alma

 

    • fahéj, szerecsendió stb. ízlés szerint az alma ízesítéséhez




Elkészítés:



1. A kókuszolajat, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, az édesítőszert és az almapürét tegyük egy nagy tálba és alaposan gyúrjuk össze.



2. Az almát vágjuk vékony szeletekre, vagy reszeljük le, majd ízlés szerint ízesítsük.



3. A tészta kétharmadát nyomkodjuk egy csatos tortaforma, vagy egy tepsi aljába. Halmozzuk rá az almát és szépen egyenletesen oszlassuk szét a tésztán. A tészta maradékát morzsoljuk szét a készülőben lévő diétás almás pite tetejére.



4. Tegyük a pitét 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük készre. Kb. 20 perc alatt szép színt kap a pite teteje, így látni fogjuk, amikor elkészült ;)



TIPP: alma helyett próbáljátok ki meggyel, szilvával vagy akár körtével! A pite tetejét meghintetitek durvára tört dióval, mandulával!



Jó étvágyat :)