Blog

Gluténmentes cantuccini

2021.04.20 14:38
Gluténmentes cantuccini

A cantuccini nem más, mint egy fenséges, kétszersült olasz mandulás keksz, amit extrém ropogóssága, valamint ellenálhatatlan mandulás íze abbahagyhatatlan nasivá tesz. Ezt a szuper receptet hoztuk el most Nektek gluténmentes verzióban. A cantuccini elkészítése gyerekjáték, hiszen a kekszekkel ellentétben nem kell bajlódni a nyújtással, formára szaggatással. Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, majd kisütjük, szeleteljük és jöhet a pirítás. Az olaszok hagyományosan édes desszertborba mártogatva fogyasztják kedvenc kekszüket, de tea vagy kávé mellé is tökéletes választás. 

Gluténmentes cantuccini hozzávalói:




 

 

 

 

    • 2 tk fahéj

 

    • 2 tk sütőpor (szódabikarbónával helyettesíthető)

 

    • 1 csipet só

 

    • 1 citrom reszelt héja

 

    • 1 narancs reszelt héja

 

    • 4 db tojás (nagy tojás esetében 3)

 

    • 40 g olvasztott vaj

 

    • mandula

 

    • ízlés szerint tehetünk még bele étcsokoládét, aszalt gyümölcsöket




Gluténmentes cantuccini elkészítése:



1. A cantuccini száraz hozzávalóit összekeverjük egy tálban.



2. A tojásokat, a vajjal és a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalókat és tésztát gyúrunk belőle.



3. Félúton hozzáadjuk a mandulát, az étcsokoládét és tovább gyúrjuk a gluténmentes cantuccini tésztáját.



4. Laposabb kenyérformát formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 30 percig sütjük.



5. Sütés után felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk.



Sütis dobozban tárolva hosszú napokig eltartható, tökéletes reggelire kávé mellé, tízóraira, vagy uzsonárra gyors nasinak. Jó étvégyat :)