Blog

Gluténmentes kókuszkocka

2021.04.20 14:21
Gluténmentes kókuszkocka

Gyerekkorunk kedvenc sütijét, a kókuszkockát készítettük most el gluténmentesen. Az idő egyre hűvösebb, az ünnepek is lassan de biztosan közelednek, ilyenkor pedig nem árt felvértezni magunkat pár egyszerű, de nagyszerű sütirecepttel. A kókuszkocka minden alkalomra tökéletes választás, hiszen kevés munkával mutatós és finom desszertet készíthetünk. A gluténmentes kókuszkocka receptnek köszönhetően pedig gluténérzékenység esetén sem kell senkinek lemondania kedvenc csokis-kókuszos finomságáról!

Gluténmentes kókuszkocka hozzávalói:



Piskóta:




    • 6 db tojás

 

 

    • 4 ek víz

 




Máz:




 

 

    • 1 kávéskanál rumaroma

 

 

    • kókuszreszelék




Gluténmentes kókuszkocka elkészítése



1. A tojássárgákat az édesítőszerrel habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.

2.A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk az édesítőszeres tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk.

Több részletben hozzászitáljuk a köleslisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.

3.Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 C°-on megsütjük. Végezzünk tűpróbát, hogy biztosan tökéletesre sikerüljön a gluténmentes köleses piskótánk! Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk fel a piskótát tetszés szerinti méretű kockákra.

4. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, majd a piskóta kockákat egyesével belemártjuk végül a kókuszreszelékben is meghempergetjük. 



Kellemes sütögetést és jó étvágyat :)