Dióbél, felezett, 250g
Dióbél, felezett, 250g
999 Ft

Dióbél, felezett, 250g

A dió, az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcs, hiszen bőségesen tartalmaz zsírsavat, fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat.

Magas fehérje tartalma miatt a vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak, amelyeket hagyományosan csak állati táplálékokból tudunk felvenni.
Az ásványi anyagok közül kiemelten magas a kalcium, kálium, magnézium, foszfor, cink, mangán tartalma. Vitaminokból főként B1-, B2-, E és C-vitamin tartalma jelentős.
Rendszeres fogyasztása segíthet a vérnyomás egészséges szinten tartásában, és csökkentheti a koleszterinszintünket. Akár egymaréknyi bőven elég egy nap, amit nyugodtan fogyaszthatunk édesség helyett, nassiolnivalóként is

Elsősorban nyersen ajánljuk a fogyasztását, mert így épségben megmaradnak benne hasznos tápanyagai. Joghurtba, kefirbe, müzlibe keverve, de akár salátába, süteményekbe téve, darabolva, vagy finomra darálva kiválóan felhasználható.

Magas kalóriatartalma miatt inkább rendszeresen kis mennyiséget ajánlatos fogyasztani belőle, az elhízás lehetősége miatt
999 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek
Összetevők: 100% szezámmag

Nettó súly: 250g

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 2725 KJ (651 Kcal)
Zsír: 58g (amelyből telített zsírsavak 6g)
Szénhidrát: 14g (amelyből cukor: 3,1g)
Rost: 7g
Fehérje: 15g
Só: 0,02g

Allergén információk:
Nyomokban glutént, dióféléket, földimogyorót, zellert, szezámmagot tartalmazhat!

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük, az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Ügyfélszolgálatunkon!
Hasonló termékek