Prémium Holland Kakaópor 22-24% 250 g
Prémium Holland Kakaópor 22-24% 250 g
999 Ft

Prémium Holland Kakaópor 22-24% 250 g

A vörösesbarna színű, telt és mély ízű, prémium minőségű holland kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal tökéletes választás bármilyen kakaós sütemény, krém és ital készítéséhez.

999 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Leírás



A kakaóport a kakaóbab feldolgozásával nyerik, ami a trópusi kakaócserje gyümölcsének erjesztett és szárított magja. A fermentált, majd szárított kakaóbabokat pörkölik, majd megtisztítják héjától és egyéb felesleges részektől, végül hengerek segítségével őrlik. Ekkor egy tészta szerű kakaóbab pasztát nyernek, amiből két terméket állítanak elő: a kakaóvajat, valamint a kakaóport. Az így kapott nyers, természetes kakaópor pH értéke 5-6 körüli, íze kissé fanyar, citrusos, gyümölcsös, benne 10-12% a kakaóvaj tartalom. A 19. században a holland Coenraad Johanner van Houten dolgozott ki egy új eljárást a kakaópor előállítására, mely során lúgos kezelést kapnak a kakaóbabok. A folyamat hatására csökken a termék pH értéke semleges tartományba, a kakaópor színe sötétebb lesz, íze pedig sokkal kellemesebb, teltebb, csokira és kakaóra jellemző.



Felhasználási javaslat



Bátran használjuk sütemények tésztáihoz, krémek és töltelékek, mázak és bevonatok készítésére. Emellett forró és hideg kakaós italok készítéséhez is kiváló. A kísérletezni vágyók akár sós ételkülönlegességekben is kipróbálhatják, például egy autentikus chili con carne receptben.



Fontos, hogy holland kakaó használatakor ügyeljünk arra, hogy ne szódabikarbónát, hanem sütőport alkalmazzunk tésztalazításra, mivel a kakaópor semleges pH értékén a szódabikarbóna nem fog teljes hatásfokkal működni, a tésztánk ezáltal laposabb, tömörebb lesz.






A kakaópor mindenféle diétában bűntudat nélkül fogyasztható, hiszen természetes cukortartalma elenyésző ( 0,6 g körüli / 100 g termékben) hozzáadott cukrot pedig nem tartalmaz, tökéletesen használható gluténmentes sütemények készítéséhez, magtejjel pedig tökéletes laktózmentes kakaó készítéshez.




Nettó tömeg: 250 g

Összetevők: kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal

Származási hely: Franciaország


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1542 kJ / 369 kcal
- Zsír: 20,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 12,1 g
- Szénhidrát: 11,4 g
- amelyből cukor: 0,6 g
- Fehérje: 19,3 g
- Rost: 3,8 g
- Só: 0,9 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek