Eritrit/ Eritritol  9 kg
Eritrit/ Eritritol 9 kg
11 299 Ft

Eritrit/ Eritritol 9 kg

Az eritrit (eritritol) egy természetes cukoralkohol, ami nagyon kevés energiát szolgáltat. Glikémiás indexe 0, nem növeli a vércukorszintet és nem vált ki inzulinválaszt, így  diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják.


Válassza webshopunk egyik TOP termékét, a Balance Food Eritritet tartósan alacsony áron!

11 299 Ft
A vásárlás után járó pontok: 226 Ft
Részletek

Leírás


Az eritrit természetes formában, kis mennyiségben megtalálható gombákban, szőlőben, dinnyében, körtében, valamint különböző, erjesztéssel készült ételekben. Az iparban ma mikrobiológiai és kémiai folyamtok révén állítják elő. 1848-ban John Stenhouse, brit kémikus fedezte fel friss és erjesztett gyümölcsökben. 1990 óta a japán élelmiszeriparban használják cukorkák, csokoládék, gyümölcszselék és lekvárok, italok valamint egyéb termékekben cukor helyettesítésére. 1997-ben, az USA-ban is engedélyezték használatát, majd 2001-ben teljesen biztonságosnak nyilvánították. Európában 2003 óta van forgalomban.


Élelmiszeriparban édes íz kialakításán kívül stabilizátorként használják vízmegkötő képessége révén, alkalmazzák hordozóanyagként, sűrítőanyagként, íz- és pH érték stabilizálásra. Élelmiszeripari kódja E-968.


Eritrit szervezetre gyakorolt hatása


Glikémiás indexe 0, nem növeli a vércukorszintet és nem vált ki inzulinválaszt, így  diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják. Nagy része a vékonybélben gyorsan felszívódik, majd több mint 90 %-a 24 órán belül változatlanul távozik a szervezetből. Nagyobb mennyiség egyszeri elfogyasztása puffasztó, hashajtó hatást válthat ki! A szájban található baktériumok nem képesek hasznosítani, így nem okoz fogszuvasodást. 


Eritrit felhasználási javaslat


Állagának és ízének köszönhetően a kristálycukorhoz hasonló módon, változatosan felhasználható italokban, lekvárokban, készítése során. Édesítőereje 60-80%-a a kristálycukorénak, így ugyanolyan édes íz eléréséhez több mennyiségre van szükség. Íze édes, hűsítű hatású. 160°C felett veszít édes ízéből. Nem karamellizálódik. Mivel gátolja a gombák szaporodását, így kelt tészták készítésére nem alkalmas.




Netto tömeg:9 kg
Összetevők: 100% eritrit
Származási hely: Kína
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 0,8 kJ / 0,2 kcal
Zsír: 0 g
ebből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 99,9 g
ebből cukrok: 0 g
ebből poliolok: 99,9 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g



A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek