Blansírozott mandula 100g
Blansírozott mandula 100g
539 Ft

Blansírozott mandula 100g

A blansírozott mandulát használhatjuk süteményekhez, pitékhez, fagylalthoz, gyümölcssalátákhoz, tésztaételekhez, édességek díszítéséhez, de kiváló kiegészítője a hal- és a húsételekhez is illik. Tökéletes snack önállóan vagy aszalt gyümölcsökkel.

539 Ft
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft
Részletek

A mag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más vegyi anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. Mértékletes fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is véd. Dohányosknak különösen ajánlott!

 

Különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, és többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a "rossz" koleszterin szintjét. Tudományos kutatások kimutatták, hogy az egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag mediterrán konyha fontos szerepet játszik a vérkeringési zavarok és a szívinfarktus megelőzésében.

 

A mandula nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt, védve a szabad gyökök hatásától. A mandula nem tartalmaz sikért (glutint), jó alternatívát jelentve a lisztérzékenyek számára. Egész sor B-vitamin komplexumot tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin), de jó adag folsav is van benne. Ezek az enzimek hatóerőként működnek a sejtekben zajló metabolizálási folyamatokban. Kiváló ásványi anyagforrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.


Összetevők: 100% blansírozott mandula

Száraz,hűvös helyen tárolandó!

Származási hely: EU

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2566kj/621kcal
Zsír: 52g
amelyből telített zsírsavak: 4,74g
Szénhidrát: 7,6g
amelyből cukrok: 4,2g
Fehérje: 24,1g
Rost: 12,9g
Só: 0,035g

 

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük, az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Ügyfélszolgálatunkon!

Hasonló termékek