Spirulina por 125g
Spirulina por 125g
1 299 Ft

Spirulina por 125g

A spirulina számos jótékony hatása miatt mára az egész világon elterjedt superfood. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, emellett értékes növényi fehérjék forrása is. Táplálék kiegészítőként alkalmazva segítheti szervezetünk normál működését, immunerősítő, méregtelenítő hatású.

 

 

1 299 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
Részletek

A zöld színű spirulina alga szárításával és porításával kapott spirulina por kiemelkedően magas klorofill tartalommal rendelkezik. A klorofill antioxidáns hatással rendelkezik, megemeli szervezetünk oxigénszintjét, valamint elősegíti a tápanyagok sejtekhez való jutását. A spirulina nagyon magas növényi fehérje tartalommal rendelkezik (65 %), ráadásul tartalmazza mind a 8, szervezetünk számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat, amiket szervezetünk nem képes előllítani, így azok beviteléről tudatos táplálkozással kell gondoskodnunk. Értékes fehérjéi miatt vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlott a spirulina fogyasztása. Megtalálható benne a B1-, B2-, B6- és A-vitamin, emellett magnézium, vas és króm bevitelünkhöz is hozzájárul. Fogyókúra esetén segíti a teltségérzet kialakulását, valamint elősegíti a tápanyagok megfelelő pótlását.



A spirulina jótékony hatásait a NASA kutatói is vizsgálták, erdeményeik alapján a spirulinát beválasztották az űrhajósok számára javasolt élelmiszerek közé.



Felhasználási javaslat



Mivel a spirulina igen koncentráltan tartalmazza értékes összetevőit, így fogyasztása napi kis mennyiségben, táplálék kiegészítőként javasolt. Átlagosan napi 1 teáskanál mennyiség (2-3 g) fogyasztása javasolt, turmixba, smoothie-ba, kásába, joghurtba keverve, de akár önmagában vízzel is fogyasztható, bár utóbbi esetben fel kell készülnünk jellegzetes algás ízére. 


Összetevők: 100% spirulina
Származási hely: Kína
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1364 kJ/326 kcal
Zsír: 1g
ebből telített zsírsavak: 0,5g
Szénhidrát: 13,1g
ebből cukrok: <0,1g
Fehérje: 65,9g
Só: 0,9g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Csomagajánlatok
Hasonló termékek