A barnarizs fehérje a leginkább elterjedt növényi fehérjeforrás, hiszen rendkívül magas százalékban tartalmaz fehérjéket, ráadásul az egyik legjobb aminosav összetétel mellett. Emellett könnyen emészthető, valamint semmilyen allergiás reakciót nem vált ki, így bátran fogyaszthatják gluténérzékenyek, szója allergiások, laktóz- és tejfehérje érzékenyek, tojás allergiások is. Számos kutatás bizonyította már, hogy a sportolók számára szükséges megnövekedett fehérjebevitel fedezésére a növényi eredetű fehérjék, köztük is a barnarizs fehérje használata teljesen kiválthatja az állati eredtű fehérjéket, sőt a növényi eredetű fehérjék emészthetősége könnyebb. Emellett a vegetáriánus és vegán étrendet követők számára is kiemelkedően fontos a megfelelő fehérjebevitel, amihez páldául a barna rizs fehérje is remek választás.
A barnarizs fehérjét az rizsszemek őrlésével, majd speciális enzimes kezelésével választják el a rizs keményítő tartalmától.
Felhasználási javaslat
A barnarizs fehérje enyhén édeskés, földes ízű. Por állagú,bár a többi növényi fehérjéhez képest picit karcosabb, szemcsésebb állagú. Fogyasztható reggeli smoothie-ba, turmixba, kásába, shake-be keverve. Számos étel dúsítható barnarizs fehérjével így pl. készíthetünk fehérjés-palacsintát, gofrit, keverhetjük főzelékbe, de akár házi protein szelet készítéséhez is tökéletes összetevő. Sütés esetében szinte bármilyen liszt kiváltható harmadrészt fehérjeporral (pl. piskóta, muffin, linzer tészták stb.).
Összetevők: 100% barnarizs fehérje
Származási hely: Kína
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 360 kcal (1506 kJ)
Zsír: 2g
ebből telített zsírsavak: 0,7g
Szénhidrát: 3,9g
ebből cukrok: 0,3g
Fehérje: 85g
Só: 0g
Nyomokban glutént, zellert, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.