Csicseriborsóliszt 500g
Csicseriborsóliszt 500g
699 Ft

Csicseriborsóliszt 500g

A csicseriborsóliszt rendkívül változatosan felhasználható, rostokban és fehérjékben gazdag liszt, ami természetes módon gluténmentes, számos diétában fogyasztható.
699 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek

Leírás



A csicseriborsó India és a Földközi-tenger térségének gasztronómiái alapköve. Számos módon fogyasztható, ráadásul az egyik legjelentősebb növényi fehérjeforrás, így méltán lett népszerű a vegetáriánus és vegán, valamint a modern reform konyhában. A csicseriborsó szénhidrát-tartalmának jelentős részét az értékes rostok adják, amik elősegítik a megfelelő emésztést, valamint hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. A benne található kálcium és foszfát pedig a csontok erősségéért felel. A száraz csicseriborsó szemek őrlésével kapott liszt a csicseriborsó minden beltartalmi értékét magában hordozza. 



Csicseriborsóliszt felhasználási javaslata



A csicseriborsóliszt felhasználható krémlevesek és főzelékek sűrítésére, növényi fasírtok állományjavítására, emellett készíthetünk belőle gluténmentes panírokat, pástétomokat, sós kekszeket és muffinokat. A socca, egy népszerű lepénykenyér féle fő alkotója a csicseriborsóliszt.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: 100% őrölt csicseriborsó

Származási hely: EU

Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék alapanyaga alapvetően gluténmentes, azonban a csomagolás, nem 100%-ban gluténmentes üzemben történik, ezért előfordulhat glutén szennyezettség.


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1612kJ / 385kcal
- Zsír: 5,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
- Szénhidrát: 44 g
- amelyből cukor: 2,8 g
- Fehérje: 39 g
- Só: g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek