Kukoricadara 500 g
Kukoricadara 500 g
339 Ft 
299 Ft
12

Kukoricadara 500 g

A kukoricadara kukorica szemből készült töret, amely tradícionális konyhai alapanyag. Főleg kásák és különféle köretek alapanyaga, de akár töltelék, vagy desszert is készíthető belőle! Természetes módon gluténmentes, így arra érzékenyek számára is ideális választás.
339 Ft 
299 Ft
Kezdete: 2024.05.02   A készlet erejéig!
Kedvezmény 12
Megtakarítás 40 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Részletek

Leírás



A kukoricadara a kukorica magbelsőjének nagy szemcsés őrleménye, napjainkban a reformtáplálkozás hatására egyre többen ismerik meg és használják. Gluténmentes!



Kukoricadara felhasználási javaslat



A kukoricaőrleményeket főként kásaételek és lepény vagy kenyér készítéséhez használták. Regionálisan sajátos étel volt Erdélyben a puliszka, a kukoricalisztből - más helyeken darából - készülő, tört, pép jellegű kemény kása. Készítése az idők folyamán az észak-alföldi és észak-magyarországi területekre is kiterjedt. Ezekben a körzetekben az idősebb, falusi emberek ma is fogyasztják, pl. zsírral megöntözve vagy tejjel leöntve. Hagyományőrző rendezvényeken is lehet a kukoricadarából készült termékekkel (pl. málésütemény) találkozni.


Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: kukoricadara

Származási hely: EU


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1390kJ / 329kcal
- Zsír: 1,2g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2g
- Szénhidrát: 68,2 g
- amelyből cukor: 0,5 g
- Fehérje: 6,3 g
- Rost: 9,9 g
- Só: 0,03 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek