Kuszkusz (aprószemű) 500 g
Kuszkusz (aprószemű) 500 g
559 Ft

Kuszkusz (aprószemű) 500 g

A kuszkusz az arab konyha tradícionális élelmiszere, ami leginkább köretként funkcionál. Pár perc alatt elkészíthető, igazán tápláló, változatosan felhasználható tésztaféle.


Allergén: a termék durumbúza felhasználásával készült, glutént tartalmaz!

559 Ft
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft
Részletek

Leírás



A kuszkusz berber eredetű étel, melyet durumbúza dara és víz felhasználásával készítenek. Nevének jelentése „jól megsodort”, ami hagyományos előállítási módjára utal. A durumbúza és víz keveréket kézzel apró szemekké sodorták, majd átszitálták, majd durumbúza liszttel hintették be és szétterítve szárították, hogy a szemek megfelelően „pergősek” legyenek. Az arab országokban sok háznál a mai napig ilyen eljárással készítik a kuszkuszt.



 Kuszkusz felhasználási javaslat



Néhány apró lépés betartásával villám gyorsan, tökéletes állagú köretet kapunk. Ehhez a kimért kuszkuszt tegyük egy hőálló tálba, majd öntsünk rá kétszeres mennyiségű forró vizet, majd fedjük le. Hagyjuk állni kb. 15 percig, néha keverjük át. A kuszkusz semleges ízének köszönhetően bátran kísérletezhetünk fűszerezésével, az arab konyha ízei mellett a magyaros konyha fűszereivel is tökéletesen harmonizál.



Kiváló köret szaftos ételek mellé, de zöldségekkel keverve salátának is tökéletes. Akár édesen is fogyasztható, így percek alatt desszertet is készíthetünk belőle.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: durumbúza, ivóvíz

Allergén: a termék glutént tartalmaz.

Származási hely: EU


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1563 kJ / 373 kcal
- Zsír: 2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4
- Szénhidrát: 73 g
- amelyből cukor: 3
- Fehérje: 13 g
- Rost: 0,9 g
- Só: -

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Csomagajánlatok
Hasonló termékek