Pektin 100g
Pektin 100g
1 699 Ft

Pektin 100g

A pektin egy természetes rostanyag, mely vízzel keverve gélszerű állagot eredményez. Széles körben felhasználható zselésítésre, sűrítésre. Magas rosttartalma, valamint természetes méregtelenítő hatása miatt diétás célokra is gyakran alkalmazzák.
1 699 Ft
A vásárlás után járó pontok: 34 Ft
Részletek

Leírás



A pektin egy heteropoliszacharid vegyület, ami természetes formában, nagy mennyiségben megtalálható almafélék (alma, körte, birsalma) valamint citrusfélék sejtfalában. Ipari előállítása során is főként almatörkölyből valamint citrusfélék héjából vonják ki. Élelmiszeriparban is alkalmazható természetes adalékanyag (E440), főleg alacsony pektintartalmú gyümölcsből készült lekvárok, dzsemek sűrítésére használják.



Az egészsége étrend elengedhetetlen része a magas rostbevitel, melynek pótlására a pektin is alkalmas. Az emberi szervezet számára emészthetetlen, azonban a vastagbélben található baktériumoknak hasznos tápanyaga. Emellett a pektin rostjai képesek kötődni a cukormolekulákhoz, amiknek csökkenti felszívódását, ezzel is lassítva a vércukorszint emelkedését. 



Pektin felhasználási javaslat



Lekvárok, dzsemek gyümölcszselék készítésére tökéletesen alkalmas. Lekvárkészítésnél  a pektin használatának köszönhetően megrövidül a főzési idő, ezáltal magasabb vitamin- és ásványianyag-tartalmú készítményeket kaphatunk. A pektinnel a lekvárfőzéshez szükséges cukormennyiség is csökkenthető, hiszen sűrítő hatásával kiváltható a cukor vízmegkötő képessége. A vegetáriánus konyhában rendkívül népszerű, hiszen kiváltható vele a zselatin különböző zselé állagú ételek készítésénél. 





 


Nettó tömeg: 100 g

Összetevők: 100% pektin

Származási hely: EU


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1073 kJ / 259 kcal
- Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 36 g
- amelyből cukor: 36 g
- Fehérje: 0 g
- Rost: 58 g
- Só: 0,07g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek