Goji bogyó (Licium gyümölcs) 150 g
Goji bogyó (Licium gyümölcs) 150 g
1 299 Ft

Goji bogyó (Licium gyümölcs) 150 g

A goji bogyó (Lycii fructus) más néven kínai farkasbogyó, páratlan beltartalmi értékeinek köszönhetően igen közkedvelt csemege az egészséges életmódot követők számára. Nagy mennyiségű C-vitamin tartalma, magas aminosav és ásványi-anyag tartalma következtében a „superfood” jelző is megilleti.

1 299 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
Részletek

Leírás



Az ördögcérna (Lycium) nemzetségbe tartozó bizonyos fajok ehető termését nevezzük goji bogyónak (Lycii fructus). A kis piros bogyók gyógyhatását már évezredek óta ismerik az ősi Ázsia és főként Kína területén. Eleinte főként fiatalító és vágykeltő hatást tulajdonítottak neki. A tibetiek emellett számos pozitív egészségügyi hatást tulajdonítottak neki. Később a nyugati orvoslásban is központi szerepet kapott, napjainkban is számos kutatás foglalkozik a goji bogyóval, hogy tudományos tényekkel is bebizonyítsák a több ezer éves népi megfigyeléseket.  Kimutatták, hogy 18 féle aminosavat és 21 féle nyomelemet tartalmaz, mint pl. vasat, káliumot, kálciumot, cinket, magnéziumot, szelént és kobaltot. Ezenkívül bizonyítottan magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, sőt A-, B1-, B2-, C-, és E-vitamint is tartalmaz.



Goji bogyó felhasználási javaslat



Az aszalt formában kapható goji bogyó enyhén savanykás ízű. Fogyasztható magában, müzlikbe keverve, turmixok és saláták ízesítésére is használhatjuk. Pár percre vízbe áztatva puhább formában különböző köreteket is kiegészíthetünk vele, így lehet izgalmas párosítás akár párolt quinoa, kuszkusz, vagy akár köles társaságában.



Nettó tömeg: 150 g

Összetevők: goji bogyó

Származási hely: -


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 970kJ / 232 kcal
- Zsír: 36,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
- Szénhidrát: 22 g
- amelyből cukor: 17 g
- Fehérje: 22 g
- Rost: 7,4 g
- Só: 0,01 g

 

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük, az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Ügyfélszolgálatunkon!

Hasonló termékek