Szódabikarbóna (étkezési) 1000g / 1kg
Szódabikarbóna (étkezési) 1000g / 1kg
499 Ft

Szódabikarbóna (étkezési) 1000g / 1kg

A szódabikarbóna, más néven nátrium-hidrogén-karbonát (nátrium-bikarbóna) egy enyhén lúgos kémhatású só, ami meglepően sokoldalú. Számtalan gyógyászati és higiéniai problémára nyújt megoldást, emellett kiváló háztartási tisztítószer, valamint süteményeink könnyed és légies állagát is elősegíti.

499 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Leírás



A szódabikarbóna bikarbonátionból (HCO3−) és nátriumionból (Na+) álló, enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. Savakat semlegesít, mely folyamat közben szén-dioxod keletkezik. Környezetre ártalmatlan, így kiválóan alkalmas élelmiszeripari, gyógyászati, higiénia és fertőtlenítése célokra, valamint házi, környezetbarát tisztítószernek.



Szódabikarbóna felhasználási javaslat



Sav semlegesítő hatását felhasználhatjuk gyomorégés esetén. Fél pohár vízben oldott fél teáskanál szódabikarbóna segít a gyomorégés megszüntetésében. Szájápolásban is hasznát vehetjük, hiszen fertőtleníti a szájat és fehéríti a fogakat. Házi fogkrém és szájvíz is készíthető belőle. Kevés víz hozzáadásával házi bőrradírt is készíthetünk belőle, a szemcsék segítik eltávolítani az elhalt hámsejteket, enyhén szárító hatása pedig a zsíros, pattanásos bőrre lehet gyógyír. Almaecettel párosítva a sampont is kiválhatjuk vele, főleg a zsíros haj és a fejbőr korpásodásának megszüntetésére alkalmas. Fürdővízhez adagolva bőrpuhító hatású, enyhíti a bőr izzadság okozta kiütéseit. Szagtalanító hatású, ami házi dezodor készítésére is alkalmassá teszi.



Számtalan módon alkalmas környezetbarát tisztítószernek is, így bátran használjuk otthonunk tisztán tartására is. Zsíroldásra, mosáshoz, szagtalanításra és fertőtlenítésre is tökéletes.



A szódabikarbóna a konyhában is nélkülözhetetlen, hiszen a tészták lazítására már régóta használjuk. A már említett, szén-dioxid képző hatása révén teszi légiessé a tésztákat. Fontos, hogy ehhez a folyamathoz savas közeg is kell, így olyan receptek során alkalmazzuk, amiben tejtermékek, citromlé, ecet stb. található. A sütőpor szódabikarbóna és egyéb, savas közeget biztosító összetevők keveréke, így a sütőpor helyettesítésére is alkalmas, ha ügyelünk rá, hogy a savas közeget biztosítsuk, pl. egy kevés citromlé hozzáadásával.




Nettó tömeg: 1000 g

Összetevők: szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)

Származási hely: EU


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: - kJ / - kcal
- Zsír: - g
- amelyből telített zsírsavak: - g
- Szénhidrát: - g
- amelyből cukor: - g
- Fehérje: - g
- Rost: - g
- Só: - g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek