Tökmagolaj 250 ml
Tökmagolaj 250 ml
2 999 Ft

Tökmagolaj 250 ml

Kiváló minőségű, 100% hideg sajtolással előállított hazai tökmagolaj. Rendkívüli ízének köszönhetően igazi gasztronómiai különlegesség, emellett a reform étkezésben is kiemelkedő szerepe van értékes szírsavösszetételének köszönhetően.

2 999 Ft
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft
Részletek

Leírás



A hántolt tökmagokból hideg sajtolással nyerik ki a Balance Food Tökmagolajat. Ez a mechanikai eljárás segíti a tökmagolajban lévő értékes hatóanyagok megóvását. A tökmagolaj fogyasztása nagy hagyományokkal rendelkezik Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban és Erdélyben, valamint hazánk egyes régióiban is. A népi gyógyászatban a prosztatamegbetegedések megelőzése céljából alkalmazták.



A tökmagolajnak igen magas telítetlen zsírsavtartalma (főleg omega-3 és omega-6 zsírsavak). Emellett A-vitamin, E-vitamin és többféle antioxidáns vegyület természetes forrása.



Tökmagolaj felhasználási javaslat



A tökmagolaj igazi kulináris különlegesség, mely kellemes diós ízének köszönhető.   Önmagában alkalmas levesek, saláták, sültek kísérőjének, de akár pirítóssal párosítva is tökéletes nassolnivaló. Ínyenc salátaöntetek és dresszingek tökéletes alapanyaga. Akár desszertekkel is kombinálhatjuk, Ausztriában népszerű vaníliafagylalttal tálalva.



Tökmagolaj paraméterek


Nettó térfogat: 250 ml

Összetevők: hidegen sajtolt tökmagolaj

Származási hely: Magyarország


Átlagos tápérték 100 ml termékben:

- Energia:3700 kJ / 900 kcal
- Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 91
- Szénhidrát: 0 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 0 g
- Rost: 0 g
- Só: 0 g

Tárolás száraz, hűvös helyen!
Hasonló termékek