Dióolaj 250 ml
Dióolaj 250 ml
2 199 Ft

Dióolaj 250 ml


A dióolaj egy remek zsírsavösszetétellel rendelkező, kellemesen diós ízű, változatosan felhasználható olaj. A hidegen sajtolt dióolaj nemcsak igazi gourmet alapanyag, az egészséges és változatos étrendben is kiemelkedő helyet foglal el.

2 199 Ft
A vásárlás után járó pontok: 44 Ft
Részletek

Leírás



Dióolajat a dió ehető belsejéből, hideg sajtolással állítják elő, ez a hideg, mechanikai feltárási eljárás hozzájárul ahhoz, hogy a dióolajban lévő magas minőségű telítetlen zsírsavak ne károsodjanak. Már az ókori görögök is előszeretettel fogyasztották. Európában a franciák révén került köztudatba, ahol kezdetben a „szegény ember zsírja” – ként tekintettek rá, majd a 12. századtól már előkelő helyet töltött be a gasztronómiában.



A dióolaj nemcsak remek ízzel, hanem értékes tápanyagokkal is rendelkezik. Kiemelkedő telítetlen zsírsav tartalma, főként omega-6 és omega-3 zsírsavakban bővelkedik. Emellett A-, B- és E-vitamint is tartalmaz, valamint magnéziumot és antioxidánsokat. A szépségipar egyik kedvelt alapanyaga is, hiszen E-vitamin és antioxidáns tartalma révén számos bőrprobléma kezelésében is megállja a helyét.



Dióolaj felhasználási javaslat



A dióolaj használata hidegen javasolt, hiszen hő hatására sérülhetnek a benne található értékes anyagok. Használjuk bátran friss saláták, párolt zöldségek, hús- és tészta ételek ízesítésére, de akár egy szelet pirítós kenyeret enyhén meglocsolva is mennyei és egészséges harapnivalót kapunk.



A dióolaj hajlamos a gyors avasodásra, így felbontás után zárt üvegben, hűtőben javasolt a tárolása.




Nettó térfogat: 250 ml

Összetevők: hidegen sajtolt dióolaj

Származási hely: Magyarország


Átlagos tápérték 100 ml termékben:

- Energia: 3700 kJ / 900 kcal
- Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 91
- Szénhidrát: 0 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 0 g
- Rost: 0 g
- Só: 0 g

Tárolás száraz, hűvös helyen!

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek