Leírás
A népi gyógyászat közkedvelt alapanyaga a mák, illetve a belőle nyert mákolaj, aminek számos jótékony hatást tulajdonítottak. A hideg sajtolás kíméletes mechanikai folyamata segít megóvni a mákolajban található értékes anyagokat.
A mákolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, főként omega-6-zsírsavakat tartalmaz. Említésre érdemes fitoszterol tartalma, melynek a koleszterinszint megfelelő értéken tartásában van szerepe. Emellett jelentős E-vitamin forrás.
Mákolaj felhasználási javaslat
A mákolajat hidegen fogyasztva javasoljuk, hevítés hatására károsodhatnak tápanyagai. A kellemesen aromás olaj remek kiegészítője bármilyen salátának és tésztaételnek. Házi arc- és hajápoló készítmények alapanyagául is választhatjuk, de akár masszázsolajnak is tökéletes.
Nettó térfogat: 250 ml
Összetevők: hidegen sajtolt mákolaj
Származási hely: Magyarország
Átlagos tápérték 100 ml termékben:
- Energia: 3700 kJ / 900 kcal
- Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 91 g
- Szénhidrát: 0 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 0 g
- Rost: 0 g
- Só: 0 g
Tárolás száraz, hűvös helyen!