Útifűmaghéj, 250g
Útifűmaghéj, 250g
2 399 Ft

Útifűmaghéj, 250g

Az útifűmaghéj egy rendkívül magas rosttartalmú élelmiszer, aminek köszönhetően nagy vízmegkötő képességű. Felhasználhatjuk különböző tészták állagának javítására, sűrítésre, zselésítésre. Kúraszerű alkalmazásával elősegíti az emésztőrendszer normál működését.

2 399 Ft
A vásárlás után járó pontok: 48 Ft
Részletek

Leírás



 Az útifűmaghéj az útifű növény magjának vékony külső burka. Indiában és Iránban őshonos növény. Mind a növény magja, mind pedig a héj remek beltartalmi értékekkel rendelkezik, amit gyógyászati célokra is használnak, emellett nagy segítség diéta esetében is. Vízmegkötő képessége gluténmentes étrend során is nagy segítség, jobb szerkezetű tésztákat készíthetünk felhasználásával. Vegánok az állati eredetű zselatint tudják kiváltani az útifűmaghéj használatával.



Útifűmaghéj felhasználási javaslat



Általánosan felhasználhatjuk kenyerek, péksütemények és egyéb édes és sós tészták rosttartalmának dúsítására, valamint gluténmentes tészták állagának javítására. Keverhetjük müzlihez, házi energiaszelethez, joghurthoz. Használhatjuk sűrítésre, zselésítésre krémek, pudingok és zselék készítésekor. Mivel hidegen is képes kötni, akár friss gyümölcszseléket is készíthetünk belőle főzés nélkül is. Önmagában, kúraszerűen is alkalmazhatjuk: reggel és este étkezés előtt fél órával 1 evőkanálnyi mennyiséget teával, vízzel vagy gyümölcslével kell meginni. A kúrát 1-2 hétig érdemes napi szinten folytatni, közben szigorúan ügyelni kell a megfelelő napi folyadék bevitelre, ami legalább 2 l legyen.




Nettó tömeg: 250 g

Összetevők: útifűmaghéj (Psyllium Husk)

Származási hely: India


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 812 kJ / 201 kcal
- Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 3,6 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 3 g
- Rost: 82 g
- Só: 0,11 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!

Hasonló termékek