Nyílgyökérliszt 500 g
Nyílgyökérliszt 500 g
1 299 Ft

Nyílgyökérliszt 500 g

A nyílgyökérliszt púder finomságú, természetesen módon gluténmentes, paleo konyhában is használható liszt. Tökéletes a búzaliszt illetve a keményítők helyettesítésére sütés és sűrítés esetében is. Nagyban javítja a gluténmentes kenyerek és tészták állagát.

1 299 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
Részletek

Leírás



A nyílgyökérliszt a dél-amerikai nyílgyökér növény föld alatti gumójából előállított, rendkívül finom állagú liszt. A nyílgyökér növény nevét az őslakosoktól kapta, akik a növényt a nyilak okozta sérüléseik gyógyítására használták fel. A nyílgyökérliszt könnyen emészthető (kisgyermekek számára is fogyasztható), magas ásványi anyag tartalmú liszt féle. Igazi "minden mentes" liszt, hiszen nem tartalmaz glutént, fitátokat, lektineket, szaponinokat és egyéb antinutritív anyagokat.



Nyílgyökérliszt felhasználási javaslat 



Íze és színe semleges, valamint keményítő tartalma alacsonyabb hőfokon is kifejti sűrítű hatását, így a belőle készülő krémek, mártások, puding esetén nincs szükség olyan hosszú főzési időre, mint búzaliszt, vagy kukoricakeményítő esetében. Más keményítőkkel szemben nem érzékeny a savakra, így savas gyömölcsök, citromlé, ecet stb. jelenlétében is maximális mértékben fejti ki sűrítő hatását. A paleo és gluténmentes kenyerekre és tésztákra jellemző „kemény” és „morzsálódó” állag elkerülhető a nyílgyökérliszt használatával, puhábbá és ruganyosabbá teszi a tésztát. Búzaliszt kiváltása esetében nem ugyanolyan arányú a felhasználási mennyisége; 1 evőkanál búzaliszt körülbelül 1 kiskanál nyílgyökérliszttel váltható ki.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: nyílgyökérliszt

Származási hely: Brazília

Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék alapanyaga alapvetően gluténmentes, azonban a csomagolás, nem 100%-ban gluténmentes üzemben történik, ezért előfordulhat glutén szennyezettség.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1471 kJ / 348 kcal
- Zsír: 0,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 84,8 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 0,3 g
- Rost: - g
- Só: 0 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek