Hántolt hajdina 1000g / 1kg
Hántolt hajdina 1000g / 1kg
1 599 Ft

Hántolt hajdina 1000g / 1kg

A hajdina igen sokoldalúan felhasználható táplálék, emellett kiemelkedő élettani hatásokkal is rendelkezik, így a reform konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga
1 599 Ft
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
Részletek

Leírás



A hajdina (Fagopyrum esculentum) másnéven pohánka, tatárka, haricska, vagy kruppa, egy eredetileg Ázsiából származó növény. Botanikailag a keserűfűfélék családjába tartozik, tehát nem gabonaféle. A hajdina fő tápanyaga a szénhidrát, aminek nagy része keményítő (kb. 55-75%) és élelmi rost (kb. 17-20 %). A magas rosttartalom a helyes bélműködést segíti elő.  Ahogy a számtalan tájnyelvi változata is mutatja, hazánkban is évszázadok óta ismert és termesztett növény. Több száz éves feljegyzések tanúsága szerint főként kása és leves készült belőle, de Simai Kristóf piarista szerzetes XVIII. századból fennmaradt, kézzel írt receptgyűjteményében például a véres hurka alapanyagául szolgált. 



Hántolt hajdina felhasználási javaslat



Természetes módon gluténmentes, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. Kétszeres mennyiségű vízben megfőzve, párolva tökéletes köret. Készíthető belőle kása, rizottó, használhatjuk levesbetétként, töltelékek alapanyagának.







Nettó tömeg: 1000 g

Összetevők: hántolt hajdina

Származási hely: EU


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1469 kJ / 344 kcal
- Zsír: 3,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,03 g
- Szénhidrát: 63,4 g
- amelyből cukor: 0,7 g
- Fehérje: 13,5 g
- Rost: 5,9 g
- Só:0,013 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek