Zöldbanán liszt 500 g
Zöldbanán liszt 500 g
1 899 Ft

Zöldbanán liszt 500 g

A zöldbanán liszt akár önmagában használva is képes kiváltani a fehérlisztet számos étel esetében. Remek beltartalmi értékei, valamint többféle diétában való alkalmazhatósága révén egyre növekvő népszerűségnek örvendő reform liszt.

1 899 Ft
A vásárlás után járó pontok: 38 Ft
Részletek

Leírás



A zöldbanán a trópusi országok egyik alapvető élelme, aminek szárított belső részéből lisztet is őrölnek, mely számos módon felhasználható mind sütésre, mind főzésre.



Magas tápértékű, élelmi rostokban és ásványi anyagokban gazdag. Szénhidráttartalmának nagy részét a rezisztens keményítők adják, amiket a szervezetünk emésztőenzimjei nem képesek lebontani, emésztőenzimekkel szembeni ellenállósága a ballasztanyagokéhoz hasonló. A zöldbanánliszt természetes módon gluténmentes liszt, paleo diétában is megengedett, emellett rezisztens keményítő tartalmának köszönhetően cukorbeteg számára is jó alternatíva lehet a fehérliszt kiváltására.



Zöldbanán liszt felhasználási javaslat



A zöldbanánliszt önállóan, vagy más maglisztekkel keverve is remekül alkalmazható paleo és gluténmentes kenyerek, péksütemények és egyéb ételek elkészítéséhez. Főzés során is használhatjuk sűrítésre, krémek, levesek akár pudingok elkészítéséhez. Fogyasztói visszajelzések alapján gofri és palacsinta készítéséhez az egyik legjobb gluténmentes és paleo liszt alternatíva. Íze semleges, enyhén diós jellegű, így nem hagy zavaró mellékízt az elkészült ételben.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: plantain liszt (zöldbanán liszt)

Származási hely: Ecuador

Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék alapanyaga alapvetően gluténmentes, azonban a csomagolás, nem 100%-ban gluténmentes üzemben történik, ezért előfordulhat glutén szennyezettség.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1415 kJ / 338 kcal
- Zsír: 0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
- Szénhidrát: 75,5 g
- amelyből cukor: 0,8 g
- Fehérje: 3,1 g
- Rost: 8,5 g
- Só: 0 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek