Kókuszvirág cukor 500 g
Kókuszvirág cukor 500 g
1 099 Ft

Kókuszvirág cukor 500 g

A kókuszvirág cukor különleges ízének, és a kristálycukorhoz képest kedvezőbb beltartalmi értékeinek köszönhetően mára igen elterjedt édesítő alternatíva a reform konyhában.
1 099 Ft
A vásárlás után járó pontok: 22 Ft
Részletek

Leírás



Délkelet-Ázsia hagyományos édesítőszere a kókuszvirág cukor, más néven kókuszcukor. A kókuszpálma virágának nedvéből állítják elő. A virágbimbókon vágásokat ejtenek, a keletkező növényi nedveket felfogják, majd főzéssel tovább sűrítik, míg teljesen meg nem szilárdul, közben az egyre szilárduló masszát folyamatos keveréssel és töréssel aprítják, így elérve a kókuszvirág cukorra jellemző finom, apró szemcsés állagot. Ezen kívül nem esik át kémiai folyamaton és tisztításon (a répacukor előállítással szemben) ennek köszönhető magasabb beltartalmi értéke.



Beltartalmi értékek



A kókuszvirág cukor 75-80 %-át alkotják egyszerű cukrok (szacharóz, glükóz és furktóz), a többi rész összetett szénhidrátok, főként rostok, valamint ásványi anyagok és vitaminok. Glikémiás indexe a magasabb rosttartalom miatt alacsonyabb, mint a kristálycukoré (szacharóz). A kristálycukor GI értékét 65-70 között szokták  megadni. A kókuszvirág cukor glikémiás indexét egyes kutatások GI=35 értékben határozták meg, ami kifejezetten lassú szénhidrátfelszívódást jelent. A Sydney University Glycemic Index Research Service vizsgálatai során azonban GI=54 értékben határozták meg a kókuszvirág cukor glikémiás indexét, ami már közepes kategóriába sorolja a kókuszvirág cukorban lévő szénhidrátok felszívódását, valamint a vércukor- és inzulinszint emelést. Cukorbetegek és inzulinrezisztensek számára fogyasztását nem, vagy csak kis mértékben, körültekintően javasoljuk!



Kókuszvirágcukor felhasználási javaslat



A kókuszvirág cukor teljes körűen alkalmas a kristálycukor kiváltására italok, sütemények, krémek és mártások stb. esetében. Karakteres, enyhén füstös karamellához hasonló ízének köszönhetően igazi gasztronómiai különlegessége lehet konyhájának ínyenc fűszerkeverékek, BBQ pácok, saláta dressingek készítése során is.


Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: 100% természetes kókuszvirágcukor

Származási hely: Indonézia


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1508 kJ / 360 kcal
- Zsír: 0,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,0 g
- Szénhidrát: 92 g
- amelyből cukor: 88 g
- Fehérje: 2 g
- Rost: 1 g
- Só: 0,07 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek