Aszkorbinsav 250 g
Aszkorbinsav 250 g
699 Ft

Aszkorbinsav 250 g

Az aszkorbinsav, vagy más néven C-vitamin (L-aszkorbinsav) egy antioxidáns tulajdonságú, vízben oldódó vitamin. A C-vitamint szervezetünk nem képes tárolni, ezért folyamatos pótlásra szorul.


Az aszkorbinsav két formában fordul elő, D- és L-aszkorbinsav. Ezek közül csak az L-aszkorbinsav képes vitaminként hasznosulni az emberi szervezetben, a D-aszkorbinsav bár ártalmatlan, vitaminként fogyasztva haszontalan, vitaminként árusítani nem lehet.  Aszkorbinsav vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjon annak típusáról. A webáruházunk által forgalmazott aszkorbinsav L-aszkorbinsav, vagyis C-vitamin!

699 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek

Leírás



A 16. század elején már felfedezték a skorbut nevű betegséget, amit már akkor hiánybetegségként kezeltek. Felfedezték, hogy a hosszú hajóutak során a gyümölcsben gazdag étrend segíti a skorbut megelőzését. 1912-ben sikerült tudományos kísérletekkel bizonyítani, hogy a skorbut valóban hiánybetegség, majd 1920-ban fedezték fel azt a tápanyag alkotóelemet, aminek hiánya a betegséget kiváltja, ekkor még hexuronsav néven illették ezt a szerves savat, amit ma C-vitaminként ismerünk. 1937-ben kémiai Nobel-díjban részesült Norman Haworth és Paul Karrer az aszkorbinsav szerkezetének meghatározásáért, Szent-Györgyi Albert pedig orvosi Nobel-díjban részesült a C-vitamin biológiai hatásainak felfedezéséért.



Jótékony hatása



Az aszkorbinsav (C-vitamin) igen erős antioxidánsként működik, ennek köszönhetően semlegesíti a szabadgyököket. A szabadgyökök főként a helytelen étrend, a dohányzás, a környezetszennyezés hatására alakulnak ki szerveztünkben, ahol károkat okoznak szervezetünkben, ezzel is elősegítve a rák, a cukorbetegség, izületi gyulladás és különböző szívbetegségek kialakulását. A nagy mennyiségben elfogyasztott aszkorbinsav hozzásegít a szervezet ellenállóképességének kialakulásához, így elkerülhetőek a nemkívánt megbetegedések.



Az aszkorbinsav a szervezet megfelelő kollagén termelésében is részt vesz. A kollagén olyan fehérje, ami a bőrben, az erekben és kötőszöveteinkben található  meg. Elősegíti a fiatalos, rugalmas bőr fenntartását, jótékonyan hat a csontok és fogak egészségére, elősegíti a sebgyógyulást.



Aszkorbinsav felhasználási javaslat



Az új ajánlások alapján 1000-1500 mg C-vitamint érdemes naponta fogyasztani egészségünk megőrzése érdekében. Ezt főként nyers gyümölcsök és zöldségek, valamint étrendkiegészítők segítségével tudjuk fedezni. A betegségek elkerülése érdekében a minimálisan ajánlott napi fogyasztási mennyiség aszkorbinsav esetén 90 mg férfiak esetében, nőknél 75 mg. Magasabb a napi ajánlott mennyiség terhes és szoptató kismamáknak, valamint dohányzók esetében. Az aszkorbinsav hőérzékeny anyag, ezért kerüljük magas hőmérsékletű ételekben való alkalmazását. Célszerű langyos teába, limonádé keverve fogyasztani.




Nettó tömeg: 250 g

Összetevők: aszkorbinsav (L-aszkorbinsav)

Származási hely: -


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: - kJ / - kcal
- Zsír: - g
- amelyből telített zsírsavak: - g
- Szénhidrát: - g
- amelyből cukor: - g
- Fehérje: - g
- Rost: - g
- Só: - g

A paraméter adatok feltöltés alatt!
Hasonló termékek