Szőlőmagliszt 500 g / Vörös szőlőmagliszt 500 g
Szőlőmagliszt 500 g / Vörös szőlőmagliszt 500 g
399 Ft

Szőlőmagliszt 500 g / Vörös szőlőmagliszt 500 g

A vörös szőlőmagliszt a vörös szőlő magjának minden értékes tápanyagát tartalmazza. A paleo konyha közkedvelt lisztje, emellett glutén érzékenyek számára is bátran fogyasztható.
399 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

Leírás



A jótékony hatásáról híres vörös szőlőmag feldolgozása során először értékes olaját sajtolják ki, majd a megmaradt pellet őrlésével nyerik a vörös szőlőmaglisztet. A vörös szőlőmag az egyik legmagasabb antioxidáns tartalommal rendelkező alapanyag, a kíméletes, vegyszermentes fizikai eljárásoknak köszönhetően ezek a jótékony hatású antioxidáns anyagok (főként polifenolok, flavonoidok és procianidinek) a vörös szőlőmaglisztben is megtalálhatóak. Emellett rosttartalma is jelentős, míg szénhidráttartalma lisztekhez képest kifejezetten alacsony. 



Szőlőmagliszt felhasználási javaslat



A vörös szőlőmaglisztet felhasználhatjuk kenyerek és különféle tészták (piskóták, muffinok, palacsinták) dúsítására. Erőteljes, karakteres íze miatt más lisztekkel kisebb arányban keverve (kb. 3-5 %) javasolt felhasználása. A sütés magas hőfokán is megtartja értékes tápanyagait. Ezen kívül turmixokba, müzlikbe, joghurtba keverve is fogyaszthatjuk.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: vörös szőlőmagliszt

Származási hely: Magyarország

Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék alapanyaga alapvetően gluténmentes, azonban a csomagolás, nem 100%-ban gluténmentes üzemben történik, ezért előfordulhat glutén szennyezettség.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 771 kJ / 187 kcal
- Zsír: 5 g
- amelyből telített zsírsavak: 1 g
- Szénhidrát: 6 g
- amelyből cukor: 3 g
- Fehérje: 12 g
- Rost: 35 g
- Só: 0,1 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek