Burgonyakeményítő 500g
Burgonyakeményítő 500g
529 Ft

Burgonyakeményítő 500g

A burgonyakeményítő jó vízmegkötési képességének köszönhetően kiváló sűrítésre mártások, főzelékek, pudingok esetében. Mivel gluténmentes, a fehér liszt nélküli gluténmentes tészták állagának javítására is nagyszerű. 
529 Ft
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft
Részletek

Leírás



A burgonyakeményítő előállításának technológiai folyamata során a nyersanyagot (burgonyát) aprítják, majd a sejtekből feltört keményítőt kimossák. A keményítősejtből a keményítőt szeparálással választják le, majd centrifugálás után szárítják.



Burgonyakeményítő felhasználási javaslat



Sűrítő hatása miatt főzéskor mártások, főzelékek és levesek kiegészítő alapanyaga lehet. Desszertek során krémek és pudingok sűrítésére használható. Sütéskor javítja a tészta minőségét, ami kevésbé repedezik, nem morzsálódik. 

A burgonyakeményítő a lisztérzékenyek gluténmentes étrendjében sokrétűen kiválthatja a fehér búzalisztet tészták javítása során, valamint  ételek sűrítése esetén.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: burgonyakeményítő

Származási hely: EU

Glikémiás index: 95


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1400kJ / 335 kcal
- Zsír: 0,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,42 g
- Szénhidrát: 80 g
- amelyből cukor: 0,5 g
- Fehérje: 0,1 g
- Rost: - g
- Só: 0,03 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek