Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Xilit / Xylitol / Nyírfacukor - 500g / 0,5 kg

Ár:
999 Ft
A xilit, vagy más néven nyírfacukor természetes cukoralkohol, ami a legtöbb növényben megtalálható. Bár megjelenésben és felhasználhatóságában rendkívül hasonlít a hagyományos kristálycukorra, alacsony glikémiás indexe (GI=7) és  hasznos kalóriatartalma miatt érdemes nyírfacukorra váltani egészségünk megóvása érdekében. 
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Leírás

A nyírfacukor elnevezés onnan eredeztethető, hogy kezdetben a nyírfa édes rostjaiból állították elő a xilitet. 1902-ben Nobel-díjjal jutalmazták Herman Emil Fischert, aki a xilit felfedezője. Mivel ekkor a szacharóz előállítása olcsó volt, így az iparban nem figyeltek fel erre a remek cukorpótló alternatívára. A második világháború utáni cukorválság ösztönözte a Finn Cukorvállalatot a xilit ipari előállításának kidolgozására. Az élelmiszeriparban főleg rágógumik, üdítőitalok és egyéb diétás édességek gyártása során alkalmazzák.

Szervezetre gyakorolt hatása

Egészségre gyakorolt jótékony hatását számos klinikai vizsgálattal igazolták. Alacsony glikémiás indexe, kalória- és szénhidráttartalma miatt cukorbetegek és diétázók számára tökéletes választás a cukor kiváltására. Elősegíti a helyes emésztést, megakadályozza a székrekedést. Antibakteriális hatású, melynek köszönhetően a szájban lévő, fogszuvasodásért felelős baktériumok számát is csökkenti, ezzel védve fogainkat. Igazoltan gombaölő hatású, így fogyasztása Candida-megbetegedések esetén is javasolt. Elősegíti a kálcium és a B-vitaminok felszívódását, segíti szervezetünk méregtelenítését, lúgosítását.

Nagy mennyiség, egyszerre történő fogyasztása első alkalmakkor hasmenést okozhat arra érzékenyeknél, így célszerű kisebb mennyiséggel hozzászoktatni szervezetünket. Később nagyobb mennyiség (20-30g) sem okoz ilyen problémát.

Felhasználási javaslat

Édesítő ereje a kristálycukoréval megegyező, így –pár kivétellel- teljesen kiváltható vele a kristálycukor minden receptben. Kiváló sütésre is, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg. Gombaölő hatása miatt sajnos kelt tésztákban nem célszerű alkalmazni, valamint nem karamellizálható. 

Paraméterek

Nettó tömeg 500 g
Összetevők xilit (xylitol / nyírfacukor)
Glikémiás index 7
Átlagos tápérték 100 g termékben
-Energia 100 kJ / 240 kcal
- Zsír 0,0 g
- amelyből telített zsírsavak 0,0 g
- Szénhidrát 99,8 g
- amelyből cukor 0,2 g
- amelyből poliolok 99,6 g
- Fehérje 0,0 g
- Rost 0,0 g
- Só 0,0 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Termék címkék: nyírfacukor, xilit, xilitol, xylitol