Taro por 500g
|
|
Szerezhető hűségpontok: | 33 |
Leírás és Paraméterek
A taró eredetileg Ázsiában és Óceániában őshonos haszonnövény, az egyik legősibb táplálékként tartják számon, mára azonban az egész világon elterjedt gyökér- és levélzöldség. A kínai néphagyomány régóta fontos növénye, melyet ünnepségek alkalmával fogyasztottak egykor, úgy tartották, a növény jótákony hatással van a látásra.
A taró gyökér tápanyagban dús, kiemelendő kálium, kálcium, magnézium és foszfortartalma, C- B- és E-vitamin tartalma, valamint értékes rosttartalma. Gyökértörzsét többféleképpen is fogyasztják, sütve-főzve, főleg köretnek elkészítve. Gumójából lisztet is készítenek, ami természetes módon gluténmentes, így a gluténmentes életmódot folytatóknak újabb liszt alternatívát jelenthet táplálkozásukban. Enyhén földes, kellemes ízével remekül párosítható más gluténmentes lisztekkel.
Felhasználási javaslat
Gluténmentes ételek készítése során kiváltható vele a kukorica- és egyéb keményítők használata levesek és mártások, főzelékek sűrítésénél. Tészták készítése során segíti a morzsálódó szerkezet elkerülését, így egyéb gluténmentes lisztekkel keverve jobb állagot érhetünk el.
Nettó tömeg | 500 g |
Összetevők | 100 % taro por |
Származási hely | Kína |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1382 kJ / 330 kcal |
Zsír | 18 g |
- amelyből telített zsírsavak | 7 g |
Szénhidrát | 43 g |
- amelyből cukor | 55 g |
Fehérje | 13 g |
-Só | 0,028 g |
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál! |