Weboldalunk a jobb felhasználói élmény, valamint bizonyos marketing és elemzési funkciók működéséhez sütiket (cookie) használ. A webáruházban való további böngészéssel Ön hozzájárul ezen sütik használatához. Amennyiben nem kíván hozzájárulni a marketing funkciójú sütik használatához, úgy a "Beállítások módosítása"  gombra kattintva lehetősége van ezek leállítására, ebben az esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. További részletek a sütik működéséről az Adatvédelmi Nyilatkozatban talál.
Menü

Sült csirkemell bulgurral és friss salátával

Sült csirkemell bulgurral és friss salátával

A jó közérzet és az egészség egyik elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott táplálkozás. Sokszor úgy gondoljuk, hogy a diétás, reform ételek lemondással járnak, esetleg elkészítésük  túl bonyolult, vagy drága összetevők sora kell az elkészítéshez! Szerencsére ez nem igaz. ;)

Most egy gyors és egyszerű fogást hoztunk Nektek, amit bármikor összedobhattok, ha egy tápláló ebédre vagy egy könnyed vacsira vágytok. Megfelelő arányban tartalmazza a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat, mégis finom, az alapanyagok pedig egyszerűen beszerezhetőek és olcsóak!

A csirkemell és saláta párosítása ismerős lehet minden diétázó számára, mi ezt a klasszikus párost bulgur körettel társítottuk. A bulgur kiváló étel, hiszen a durumbúza értékes korpa és csíra részét is tartalmazza, így bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban (főleg B-vitamin tartalma és vas tartalma megemlítendő). Kalóriatartalma megegyezik a rizsével, glikémiás indexe azonban fele annyi, így kevésbé emeli meg a vércukorszintet. Emellett nagyon finom és gyorsan elkészül, mi ezért is szeretjük. :)

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A hagymát vágjuk szeletekre és a hússal együtt tegyük egy serpenyőbe. Öntsünk hozzá egy kevés olajat, vizet és sózzuk is meg, majd kezdjük el párolni és ha elfőtte a levét, kezdjük el sütni. Ha nem puhul a hús, akkor mindig adjunk hozzá egy kis vizet. A legvégén pirítsuk meg egy kicsit a csirkemellet.

2. A bulgurt tegyük bele egy lábasba és kezdjük el felhevíteni. Sózzuk meg, majd kétszer annyi meleg vagy forrásban lévő vizet adjunk hozzá. Főzzük készre. 

3. A fejes salátát mossuk meg és tépjünk le egy pár levelet. Vágjuk csíkokra. A répát hámozzuk meg, majd egy kis lyukú reszelő segítségével reszeljük le apró darabokra. Ezt az egyveleget forgassuk össze. Tálalásnál figyeljünk a megfelelő arányokra az egészséges és jó táplálkozás érdekében!

Jó étvágyat kívánunk :)

TIPP: salátádat feldobhatod bármilyen hidegen sajtolt olajjal. Ezek az olajok értékes zsírsavakat tartalmaznak, ráadásul remek ízt kölcsönöznek a salátának. Válogass prémium minűségű hidegen sajtolt olajaink közül!

Tartalomhoz tartozó címkék: bulgur