A taró eredetileg Ázsiában és Óceániában őshonos haszonnövény, az egyik legősibb táplálékként tartják számon, mára azonban az egész világon elterjedt gyökér- és levélzöldség. A kínai néphagyomány régóta fontos növénye, melyet ünnepségek alkalmával fogyasztottak egykor, úgy tartották, a növény jótákony hatással van a látásra.
A taró gyökér tápanyagban dús, kiemelendő kálium, kálcium, magnézium és foszfortartalma, C- B- és E-vitamin tartalma, valamint értékes rosttartalma. Gyökértörzsét többféleképpen is fogyasztják, sütve-főzve, főleg köretnek elkészítve. Gumójából lisztet is készítenek, ami természetes módon gluténmentes, így a gluténmentes életmódot folytatóknak újabb liszt alternatívát jelenthet táplálkozásukban. Enyhén földes, kellemes ízével remekül párosítható más gluténmentes lisztekkel.
Felhasználási javaslat
Gluténmentes ételek készítése során kiváltható vele a kukorica- és egyéb keményítők használata levesek és mártások, főzelékek sűrítésénél. Tészták készítése során segíti a morzsálódó szerkezet elkerülését, így egyéb gluténmentes lisztekkel keverve jobb állagot érhetünk el.
Nettó tömeg: 500 g
Összetevők: 100 % taro por
Származási hely: Kína
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1382 kJ / 330 kcal
Zsír: 18 g
- amelyből telített zsírsavak: 7 g
Szénhidrát: 43 g
- amelyből cukor: 55 g
Fehérje: 13 g
-Só: 0,028 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!