Lenmagolaj 250ml
Lenmagolaj 250ml
999 Ft

Lenmagolaj 250ml

A kiváló minőségű, hidegen sajtolt, aranyszínű lenmagolaj az egyik legértékesebb növényi olaj. A hasznos omega-3-zsírsavak  és E-vitamin természetes forrása.

999 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Leírás



Közismert a lenmag rendkívüli beltartalma, azonban ezek a pici magok szinte emésztetlenül haladnak végig a szervezetünkön, így az értékes anyagokból szinte semmi nem hasznosul. A lenmagból készült termékek segítenek, hogy könnyebben hozzájuthassunk ezekhez a különleges tápanyagokhoz. Az egyik ilyen lenmagból készült termék maga a hidegen sajtolt lenmagolaj. A mechanikus hideg sajtolás hatására feltáródnak a lenmag szemek, és megkapjuk a „folyékony arany” néven is elhíresült lenmagolajat.



A lenmagolaj biológiailag az egyik legértékesebb olajunk, hiszen az ismert és használt olajok közül az egyik legmagasabb arányban tartalmaz telítetlen szírsavakat, főként omega-3-zsírsavat. Emellett jelentős E-vitamin tartalma is.



Lenmagolaj felhasználási javaslat



A lenmagolajat hevítés nélkül ajánlott fogyasztani, hogy elkerüljük az értékes zsírsavak és vitaminok károsodását. Bármilyen saláta, tésztaétel, húsféle kiegészítőjeként fogyaszthatjuk, de akár reggeli müzlihez, granolához is cseppenthetünk egy keveset. Felhasználhatjuk házi arc- és hajpakolások készítésére is.




Nettó térfogat: 250 ml

Összetevők: hidegen sajtolt lenmagolaj

Származási hely: Magyarország


Átlagos tápérték 100 ml termékben:

- Energia: 3700 kJ / 900 kcal
- Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 91 g

- Szénhidrát: 0 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 0 g
- Rost: 0 g
- Só: 0 g

Tárolás száraz, hűvös helyen!
Hasonló termékek