Himalája só, rózsaszín, finom 1000g/1kg
Himalája só, rózsaszín, finom 1000g/1kg
299 Ft

Himalája só, rózsaszín, finom 1000g/1kg

A Himalája só, amelyet ma fogyasztunk, több mint 250 millió éves múltra tekint vissza. A Himalája hegyvonulatai körül elterülő őstengerek kiszáradása során keletkezett, majd a hegység kiemelkedése következtében került közelebb a felszínhez, és lett elérhetővé a bányászat számára. A sóréteg természetes formában található, mintegy 400-600 méter mélységben, védve a modern világ káros környezeti hatásaitól.

A Himalája só bányászata és feldolgozása során nem éri őket semmilyen káros ipari feldolgozási folyamat, például tisztítás vagy fehérítés. Nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, például csomósodásgátlót. Ezért jellegzetes rózsaszínes színű és rendkívül gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben. Egyes kutatások szerint akár 84 különböző ásványi anyagot is tartalmazhat.

A Himalája só felhasználható sütéshez, főzéshez és az étel ízesítéséhez a hagyományos sókkal megegyező arányban. Ajánlott az étel elkészítésének végén hozzáadni, hogy megőrizze a teljes ásványi anyag tartalmát.

Emellett a Himalája só alkalmas külsőleg is használatra. Sófürdőt vagy lábfürdőt is készíthetünk belőle, amelyek segíthetnek a bőr puhításában és ellazításában.
299 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Hasonló termékek