Rizsliszt 500 g
Rizsliszt 500 g
499 Ft

Rizsliszt 500 g

A rizsliszt az egyik legnépszerűbb gluténmentes liszt, mely kedvező árának és változatos felhasználási módjának köszönhető. Semleges ízű, így bátran használhatjuk sütéshez, főzéshez, sűrítéshez akár önmagában is.
499 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Leírás



A rizs (Oryza sativa) az emberiség 60 százalékának fő eledele napjainkban is. Fogyasztását főként az Ázsiai konyhával azonosítják, a világ minden pontján elterjedt és népszerű táplálékAz alapvetően szubtrópusi növényt Európában, így hazánkban is több helyen termesztik. A rizsliszt nem más, mint a héjától megtisztított, majd koptatott fehér rizsszemek őrlésével előállított termék. Jellegzetesen „selymes” tapintású, semleges vagy enyhén rizsre jellemző illatú és ízű. A rizs minden hasznos tápanyaga a rizslisztben is megtalálható őrlés után is.



Rizsliszt felhasználási javaslat






Semleges ízének köszönhetően akár teljes mennyiségben képes kiváltani a búzalisztet olyan ételek esetében, ahol a sikér nem szükséges állomány kialakításhoz, pl. piskóták, krémek és mártások, főzelékek sűrítése. Egyéb esetben (pl. kelt tészták, kenyerek, péksütemények) keverjük más lisztekkel, keményítőkkel, mivel önmagában száraz hatású, túlságosan morzsálódó tésztát kapunk. A kínai rizstészta fő alapanya, ami remek gluténmentes száraztészta alternatíva.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: rizsliszt (fehér)

Származási hely: EU

Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék alapanyaga alapvetően gluténmentes, azonban a csomagolás, nem 100%-ban gluténmentes üzemben történik, ezért előfordulhat glutén szennyezettség.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1508 kJ / 359 kcal
- Zsír: 0,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 79,4 g
- amelyből cukor: - g
- Fehérje: 6,9 g
- Rost: - g
- Só: - g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek