Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pörkölt hajdina 500 g

Ár:
320 Ft
A pörkölt hajdina igen sokoldalúan felhasználható táplálék, emellett kiemelkedő élettani hatásokkal is rendelkezik, így a reform konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. 
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Leírás

A hajdina (Fagopyrum esculentum) másnéven pohánka, tatárka, haricska, vagy kruppa, egy eredetileg Ázsiából származó növény. Botanikailag a keserűfűfélék családjába tartozik, tehát nem gabonaféle. A hajdina fő tápanyaga a szénhidrát, aminek nagy része keményítő (kb. 55-75%) és élelmi rost (kb. 17-20 %). A magas rosttartalom a helyes bélműködést segíti elő.  Ahogy a számtalan tájnyelvi változata is mutatja, hazánkban is évszázadok óta ismert és termesztett növény. Több száz éves feljegyzések tanúsága szerint főként kása és leves készült belőle, de Simai Kristóf piarista szerzetes XVIII. századból fennmaradt, kézzel írt receptgyűjteményében például a véres hurka alapanyagául szolgált. 

Felhasználási javaslat

Természetes módon gluténmentes, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. Kétszeres mennyiségű vízben megfőzve, párolva tökéletes köret. Készíthető belőle kása, rizottó, használhatjuk levesbetétként, töltelékek alapanyagának.

Paraméterek

Nettó tömeg 500 g
Összetevők pörkölt hajdina
Származási hely EU
Átlagos tápérték 100 g termékben
- Energia 1656 kJ / 391,71 kcal
- Zsír 2,71 g
- amelyből telített zsírsavak 0,59 g
- Szénhidrát 74,95 g
- amelyből cukor 0 g
- Fehérje 11,73 g
- Rost 10,3 g
- Só 11 mg
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő